Trei comune din Cluj, trecute de COVID de pe VERDE pe GALBEN

Trei comune din Cluj, trecute de COVID de pe VERDE pe GALBEN

Trei comune din județul Cluj trec, în weekend, din scenariul verde de funcționare în cel galben, după ce rata infectărilor a depășit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Comunele Căianu, Petreștii de Jos și Viișoara, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, vor funcționa de duminică, 21 martie, timp de 14 zile, în scenariul galben.

Luni incidența infectărilor în cele trei comune era sub 1,5 cazuri la mie. Astfel, Căianu a ajuns vineri la 2,09, de la 0,42, Petreștii de Jos - la 1,82 de la 0,61 și Viișoara la 1,51, de la 1,18 cazuri la mie.  

Aceasta înseamnă că de duminică, în cele trei comune organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 06:00-22:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului.

De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Detalii privind măsurile dispuse de CJSU Cluj pot fi consultate în Hotărârea nr. 38 din 19 martie 2021.

Comenteaza