Trei linii noi de troleibuz, în 2020, iar două linii de autobuz se transformă

Trei linii noi de troleibuz, în 2020, iar două linii de autobuz se transformă
| Foto: Diana Cîmpean

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat înființarea a trei noi linii de troleibuz, în acest an.

Este vorba despre o linie care leagă cartierul Mănăștur de Piața Gării, o linie între cartierul Gheorgheni și Parcul Industrial Tetarom II și o linie cartier Mănăștur - Tetarom II.

"Am stabilit împreună cu Compania de Transport Public următoarea strategie pentru anul acesta: trei linii noi de troleibuze vor fi înființate în oraș, linii complet noi, care vor deservi în principiu, cartierul Mănăștur – Piața Gării, o altă linie cartierul Gheorgheni – Parcul Industrial Tetatrom II,  cu întoarcere la Emerson, o altă linie care merge din cartierul Mănăștur până la Parcul Industrial Tetarom II și aceste linii, cu mai multe stații pe care încă le discutăm vor fi linii complet noi. Compania a prevăzut banii în buget, se va lucra la dimensiunile tehnice, proiectare, realizarea liniilor, astfel încât trei linii noi de troleibuze să fie implementate în oraș", a declarat Emil Boc.

De asemenea, două linii existente de autobuz vor fi modificate în linii de troleibuz, respectiv liniile 23 (Piața Mihai Viteazu - Bulevardul Muncii) și 48 (Aleea Băișoara - Bulevardul Muncii).

" Alte două linii vor beneficia de înlocuirea autobuzelor existente cu troleibuze. Este vorba despre linia 23 și de linia 48, care vor înlocui actualele autobuze cu troleibuze. Vor fi scoase din circulație troleibuzele vechi, odată cu intrarea în circulație a acestora e care le veți vedea astăzi", a mai spus primarul Clujului.

Rețeaua de troleibuze din Cluj-Napoca a fost realizată între anii 1959 și 2015 și are trasee de 139 km pentru șapte linii active. Principalele beneficii ale transportului urban cu troleibuze sunt economia de combustibil și reducerea poluării.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza