Turcii contestă licitația pentru cele 40 de autobuze electrice pentru ZONA METROPOLITANĂ a Clujului

Turcii contestă licitația pentru cele 40 de autobuze electrice pentru ZONA METROPOLITANĂ a Clujului

Licitația Primăriei Cluj-Napoca, prin care se dorea cumpărarea a 40 de autobuze electrice, a fost suspendată, după ce o firmă din Turcia, Karsan Otomotiv Sanayii Ve Ticaret A.S., a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Contractul este estimat la peste 145,9 milioane lei (aproape 30 de milioane de euro). 

Ofertele trebuiau depuse în 8 noiembrie 2022, dar licitația a fost suspendată până la soluționarea contestației. 

Primăria dorește să cumpere 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri, 18 stații de încărcare lente și 6 stații de încărcare rapidă. De asemenea, Primăria din Cluj-Napoca a depus, în asociere cu administrația locală din Florești, un proiect comun de circa 15 milioane de euro pentru cumpărarea a 18 autobuze electrice articulate, a 18 de stații de încărcare lentă și 6 de încărcare rapidă pentru a fi finanțat în cadrul PNRR. Primarul Emil Boc anunța că autobuzele vor circula în Florești, dar și în alte localități din zona metropolitană.

''Conform studiului de oportunitate, autobuzele electrice articulate vor fi exploatate pe următoarele linii: 35, 46B, 24B, 21, 31, 36B, 52”, se arată în caietul de sarcini.

Durata contractului este de maxim 11 luni – termen de livrare pentru autobuze, 6 luni – termen de livrare pentru stațiile lente, 9 luni – termen de livrare pentru stațiile rapide. 

Garanția cerută pentru autobuze este de minim 5 ani sau 350.000 de kilometri. Mijloacele de transprot trebuie să aibă minim 40 de locuri pe scaune, cu tot cu conducătorul auto. Autobuzele trebuie să poată fi racordate la actualul sistem de ticketing din Cluj-Napoca, să aibă culorile folosite pentru flota care circulă deja în oraș (mov, alb, gri), iar ofertantul să asigure și sesiuni de instruire pentru cei 200 de șoferi ai Companiei de Transport Local sau cele circa 70 de persoane care se vor ocupa de mentenanță.

Comenteaza