Turnul Pompierilor, deschis turiștilor până la finele anului

Lucrările la Turnul Pompierilor vor fi gata până la finele acestui an. 

Firma a preluat proiectul pentru revitalizarea Turnului Pompierilor în această primăvară și promite că vor finaliza lucrările „cu siguranță” până la sfârșitul acestui an. „Turnul va fi, în sfârșit, din nou deschis publicului și va fi, din nou, o atracție a Clujului, care sperăm că va aduce multă bucurie tuturor!”.

"În centrul Clujului sunt multe clădiri emblematice pe care le îndrăgesc încă de când eram copil: biserici, imobile administrative sau de locuit și multe altele. Bineînțeles, Turnul Pompierilor face parte din acestea. Locuind în centru pe atunci, Turnul a făcut parte din copilăria mea, așa că a rămas până azi o clădire foarte dragă mie. De o bună bucată de vreme însă starea acestuia s-a degradat destul de vizibil. M-am bucurat când am aflat că au început lucrările de reparații ale acestuia de către o firma de construcții. Însă, din păcate, acestea s-au tărăgănat ani de zile, fără progrese vizibile. Am fost foarte entuziasmat când, în urma relicitării lucrărilor de restaurare a Turnului, noi - Decorint - am fost cei desemnați să executăm restaurarea acestui obiectiv reprezentativ al orașului”, a declarat Konti Tibor, fondator Decorint.

De lucrările de modernizare a Turnului Pompierilor se ocupă asocierea Decorint (leader - CJ), Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering - subcontractanți. Contractul este de 4.291.243 lei, fonduri europene.  

Amintim ca, Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul pentru Turnul Pompierilor cu asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, un contract de aproape 8 milioane de lei cu TVA. Lucrarile trebuiau terminate in 18 iulie 2020. "Eu am propus rezilierea contractului. Am înţeles că se mişcă tare repede de când am anunţat rezilierea public, dar voi porni reziliere. Mai au 15%, dar nu mai stau să povestesc, ai nişte termene. A primit aproape un an de zile pelungire locală, mai mult...", a declarat Emil Boc, in septembrie, la ZIUA LIVE.

Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania au organizat în 2016 un concurs internațional de soluții, în vederea reabilitării. Acesta a fost câștigat de către Vlad Sebastian Rusu - Birou Individual de Arhitectură, avându-i drept coautori și colaboratori pe Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Olănescu, Ovidiu Rusu, Ludovic Kopenetz.

Implementarea proiectului câștigător este realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările de reabilitare au fost demarate în iulie 2018. Valoarea sa este de 10,2 milioane lei, cu taxa pe valoarea adăugată (9,3 milioane fonduri nerambursabile, 0,9 milioane contribuția municipalității).

Comenteaza