“U” Cluj mai are datorii la Cluj Arena

“U” Cluj mai are datorii la Cluj Arena
Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii Cluj Arena nu va ezita să apeleze la o formulă juridică în cazul în care proprietarii clubului Universitatea vor refuza să achite restanţele la chirie, a transmis consilierul local al PSD, Mircea Jorj. Acesta este membru în CA al societăţii Cluj Arena şi spune că s-au trimis deja notificările necesare către conducerea clubului.

Toate celelalte mici cluburi sportive care au spaţii în incinta Cluj Arena îşi plătesc la timp chiria şi întreţinerea, singurul care înregistrează datorii, de 160.000 de lei, fiind clubul Universitatea. "Nu înţeleg de ce patronii Universităţii nu au plătit, pentru că au avut profit la fiecare meci pe care l-au jucat. Din păcate, societatea Cluj Arena chiar nu îşi permite să facă astfel de concesii pentru că ar însemna să rămână pe pierdere şi oricum nu se află într-o situaţie foarte roză din punct de vedere financiar", a spus consilierul local PSD Mircea Jorj. El a precizat că datoriile clubului erau mult mai mari, dar că o parte au fost plătite.

"Acum am tot aşteptat dar nu au mai achitat şi restul de bani, aşa încât în Consiliul de Administraţie am luat hotărârea să le transmitem notificările oficiale, şi în cazul în care în termen de o lună nu ne achită şi suma de 160.000 de lei, atunci vom apela la o cale juridică pentru a recupera această sumă", a informat Jorj.

Acesta a explicat, la REALITATEA FM Cluj, că înţelege foarte bine situaţia dificilă în care se află clubul Universitatea şi că se pot găsi soluţii din partea administraţiei locale, însă nu prin acţiunile publice de intimidare şi ameninţare pe care le face noua reprezentantă a clubului, Anamaria Prodan. "Trebuie să ne aşezăm la masă şi să vedem exact ce se poate face. Sunt două variante posibile. În primul rând, conducerea clubului să ne dea asigurări că banii pe care îi putem cheltui nu vor fi irosiţi. Apoi, noi, administraţia locală şi cea judeţeană, avem obligaţia să luăm decizia de a rupe pisica în două.

Adică, să decidem atât noi, Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean pe care dintre cele două cluburi îl vom sprijini în continuare, din punct de vedere financiar. În prezent nu avem dreptul legal de a ne implica decât în susţinerea unei singure entităţi pe profit. Şi atunci noi trebuie să decidem, mergem cu Universitatea sau cu CFR. Altfel nu putem să facem nimic. Putem încheia un acord cu administraţia judeţeană, să achităm sume egale către ambele cluburi, astfel încât să nu existe probleme", a spus Jorj. Soluţia a fost transmisă primăriei, urmând ca edilul Emil Boc să vină în faţa plenului cu o propunere concretă.

 

Etichete
Comenteaza