Uioreanu se ceartă cu consilierii PDL care nu vor să ajute UMF să modernizeze clădirile

Uioreanu se ceartă cu consilierii PDL care nu vor să ajute UMF să modernizeze clădirile
După ce ieri Consiliul Judeţean a respins pentru a treia oară consecutiv şi pentru a multa oară în ultimii trei ani trecerea unor spaţii degradate în administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie pentru a fi reparate, preşedintele CJ Cluj Horea Uioreanu explică azi de ce consilierii PDL sunt de vină.

"Am asistat astăzi cu consternare la un nou episod al războiului pe care Partidul Democrat îl poartă de mai mult timp cu cetăţenii judeţului și cu lumea academică clujeană, sfidând cu rea credință interesul general al comunității", spune Uioreanu într-un comunicat de presă.

"Astfel, în mod absolut inexplicabil, consilierii judeţeni ai PDL au respins, pentru a treia oară consecutiv, în mod total nejustificat, proiectul de hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj care prevedea trecerea unor părţi de imobile aflate în domeniul public al Judeţului Cluj din administrarea unor spitale în administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca".

UMF  „Iuliu Haţieganu" Cluj intenționează să renoveze aceste spaţii de învăţământ amplasate în incinta spitalelor aflate în proprietatea judeţului şi care sunt într-o avansată stare de degradare. Pentru a respecta legislația în vigoare, era necesară trecerea în administrarea UMF a amfiteatrelor din clinicile universitare, condiție fără de care instituția nu poate investi în aceste imobile.

"Mai mult, având în vedere motivația și finalitatea proiectului, respectiv creșterea gradului de confort al studenților și îmbunătățirea actului educativ, spitalele în cauză şi-au exprimat acordul pentru iniţierea acestor demersuri. În acest context, consider de neînţeles vehemenţa cu care reprezentanţii PDL se opun acestui proiect şi apreciez că refuzul de a-l vota reprezintă o dovadă clară a ipocriziei de care dau dovadă în mod constant, a diferenţei între discursul public pe care îl promovează şi faptele concrete, contrare intereselor clujenilor", susţine Uioreanu.

"Sunt convins că atitudinea consilierilor PD are la bază motivații politicianiste, cu atât mai mult cu cât UMF solicită de trei ani să-i permitem să reabiliteze și modernizeze pe cheltuială proprie aceste amfiteatre. Se pare că actualii aleși ai PD continuă politica anticomunitate promovată de fosta conducere administrativă a județului Cluj".

Vezi aici ce s-a întâmplat ieri

Comenteaza