Ultimele zile de vot pentru Bugetare participativă. Care sunt proiectele cu cele mai multe voturi în 2018

Ultimele zile de vot pentru Bugetare participativă. Care sunt proiectele cu cele mai multe voturi în 2018
| Foto: Bugetare Participativa

Duminică, 21 octombrie 2018, este ultima zi din prima etapă de vot din cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018. Din cele 164 de proiecte depuse de clujeni, 47 au fost declarate eligibile de către comisia tehnică de analiză din cadrul primăriei.

VEZI cele 47 de propiecte propuse de clujeni AICI! 

Până în prezent, au fost înregistrate 10.551 de voturi, cele mai multe pentru domeniul spaţii verzi şi locuri de joacă - 2.192, în clasament urmând amenajare spaţii publice - 1.956, infrastructură educaţională şi culturală - 1.839, alei, trotuare şi zone pietonale - 1.623, oraşul digital - 1.578 şi mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei - 1.363. Pe platformă au fost create 23.802 conturi active. 

Pe domenii, cele mai votate proiecte sunt:

Alei, trotuare şi zone pietonale 

- 813 voturi - dale pentru energie regenerabilă

- 280 - transformarea străzii Iuliu Maniu

Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei

- 583 - parcări biciclet sigure 

- 306 - parcări biciclete zone rezidenţiale

Spații verzi și locuri de joacă

- 747 - amenajare parc Bună Ziua 

- 323 - jocurile minţii

Infrastructură educațională și culturală

- 808 - Clujul deschis turismului

- 360 - Dotarea laboratoarelor Colegiului Tehnic "Raluca Ripan" 

Oraşul digital

- 847 - aplicaţie pentru detectarea locurilor de parcare

- 382 - plata contactless la automatele CTP 

Cetățenii care locuiesc, muncesc, studiază în Cluj-Napoca și au peste 18 ani - pot vota prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro 6 proiecte, câte unul din fiecare domeniu. În perioada 22 octombrie - 28 octombrie va avea loc validarea voturilor pe domenii, iar în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie se va desfășura etapa finală de vot. În cadrul acestei etape, fiecare cetățean poate vota un singur proiect din cele 30 proiecte care au ajuns în etapa finală.

În data de 26 noiembrie vor fi afișate pe platforma www.bugetareparticipativa.ro cele mai votate 15 proiecte care vor fi implementate de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2019.

Votarea online presupune crearea unui cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro sau autentificarea pe platformă cu datele de acces existente (pentru cei care au deja contul creat). Pot vota doar persoanele care se află în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca. Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea vota cu sprijinul Primăriei. La Centrul de Cultură Urbană Casino a fost amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13.00-17.00, se acordă sprijin persoanelor care doresc să voteze.

15 proiecte câştigătoare în 2017

Proiectele declarate câştigătoare anul acesta vor fi cuprinse în bugetul pe 2019. Din cele 15 câștigătoare în 2017, un singur proiect este realizat, autobuzele școlare, alte două fiind în faza de execuție: toalete în oraș și clădiri verzi (deși acesta a fost ”pervertit” în poduri cu vegetație).

Stadiul implementării proiectelor din cadrul Bugetarii participative Cluj-Napoca 2017 poate fi consultat aici: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte-in-implementare/

 

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza