Un consilier local vrea să revoluţioneze transportul în comun din Cluj. Ce propuneri are

Un consilier local vrea să revoluţioneze transportul în comun din Cluj. Ce propuneri are
Un consilier local se arată deranjat de modul în care se desfăşoară transportul în comun în Cluj-Napoca şi vrea să revoluţioneze sistemul.

Pentru a-şi pune în aplicare planul, liberalul Ioan Bîldea a elaborat zece propuneri, mai mult sau mai puţin prioritare, pe care le-a adresat conducerii Companiei de Transport Public Cluj.

"Având în vedere faptul că în viitorul apropiat sistemul de transport în comun va deveni vital pentru oraș în condițiile în care aproape la orice oră din zi traficul este infernal, cred că se impun câteva îmbunătățiri în ceea ce privește transportul public în comun", a afirmat el.

Printre ideile sale se numără introducerea unei uniforme comune pentru toţi şoferii mijloacelor de transport în comun şi înființarea, în zonele campusurilor universitare, a unor birouri speciale suplimentare pentru eliberarea abonamentelor studențești, pentru a decongestiona gheretele de bilete din oraș.

Liberalul clujean se gândeşte şi la imaginea companiei, aşa că doreşte organizarea unui concurs pentru elaborare unui manual de identitate vizuală a companiei, astfel încât "aceasta să aibă o imagine unitară, modernă și care să inspire încredere în ton cu tendințele firmelor de transport public din marile capitale europene".

Tot pe această linie, Bîldea vrea organizarea unei licitații pentru îmbunătățirea platformei de internet a CTP, cu scopul ca aceasta să aibă o interfață modernă și ușor de folosit, şi realizarea unei aplicaţii mobile care să permită afișarea în timp real a orarului mijloacelor de transport în comun.

"Astăzi compania cu 1.600 de angajați are un site rudimentar și greoi. Totodată trebuie să poată fi vizualizat în cel puțin trei limbi de circulație internațională, având în vedere faptul că anul acesta suntem și Capitală Europeană a Tineretului", şi-a motivat Bîldea cererea.

De asemenea, cere afișarea în fiecare mijloc de transport în comun a unei hărți cu traseele CTP, respectiv și cu traseul şi orarul liniei pe care circulă autovehiculul respectiv. O astfel hartă detaliată ar trebui amplasată şi în staţii, este de părere consilierul local.

În condiţiile în care în acest an Clujul este Capitala Culturală a Tineretului, el mai doreşte ca stațiile să fie anunțate și în limba engleză, iar pentru linia 5, care leagă aeroportul de oraș, are în vedere coroborarea orarului acesteia cu cel al zborurilor.

Nu în ultimul rând, printre propunerile consilierului local se numără realizarea unui studiu de trafic pentru sistemul de transport în comun, astfel încât traseele CTP să țină pasul cu dezvoltarea orașului.

Comenteaza