Video Un nou protest în Floreşti! Oamenii, dezamăgiţi de ironiile primarului: "Mă bucur că sunteţi susţinătorii acţiunilor mele"

Un nou protest în Floreşti! Oamenii, dezamăgiţi de ironiile primarului: "Mă bucur că sunteţi susţinătorii acţiunilor mele"

Floreştenii care au mers să protesteze, miercuri seara, în faţa Primăriei din localitate, au fost întâmpinaţi chiar de către edilul Horia Şulea, care li s-a adresat spunând "Văd mesajele dumneavoastră şi mă bucur că sunteţi susţinătorii acţiunilor mele". Vorbele sale nu au făcut decât să dezlănţuie un lung şir de nemulţumiri. 

"Suntem aici tocmai pentru că nu susţinem acţiunile dumneavoastră. Sunteţi de şase ani primar şi ce aţi realizat?", i-au răspun oamenii, care şi-au strigat doleanţele: grădiniţe, parcuri, stoparea construirii haotice sau realizarea Centurii Ocolitoare de Sud. 

 

"Vrem infrastructură. Vrem spații verzi și parcuri. Vrem școli. Vrem grădinițe. Vrem curățenie. Vrem biblioteci. Vrem stoparea construirii haotice. Vrem normalitate, respect, transparență și demnitate, iar lista poate continua.  Floreștiul este comuna cu cel mai mare număr de locuitori din România. În locul unei dezvoltări sănătoase, ne confruntăm cu numeroase probleme, majoritatea izvorâte din greșeli nescuzabile ale administrației locale. Toate revendicările, criticile și, deopotrivă, soluțiile ce sunt expuse de către oameni sunt întâmpinate cu o rezistență dură, nepotrivită și lipsită de bun simț. Vrem ca Floreștiul să nu mai fie considerat doar un dormitor al Clujului, ci vrem să fie cu adevărat casa noastră, a băștinașilor și a viniturilor, un loc în care să putem trăi, nu doar dormi", se arată şi în mesajul care anunţa protestul din cea mai mare comună din ţară. 

Dacă în faţa protestatarilor a fost pe cât se poate de diplomat, primarul Floreştiului a schimbat tonul, din spatele tastaturii, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook: 

"Ei bine, iată a fost şi miting în fata Primăriei. Au fost 25, poate 30 de persoane. Evident, am coborât în mijlocul oamenilor. Chiar mă bucur că mulţi din cei prezenţi sunt în asentimentul meu şi, la fel ca mine, îşi doresc ca Floreştiul să prospere. Absolut, în Floreşti mai sunt multe de facut. Împreuna le-om răzbi. I-am invitat pe toţi la o discutie constructivă, în sala de şedinţe. Îi aşteptăm cu o cafea, o apă, pentru a discuta despre Floresti, despre ce e de făcut, pentru a discuta concret, pe speţe, pe acte”.

Dar, din păcate, mulţi dintre cei prezenţi sunt înregimentaţi politic la Uniunea Scandalului din România (USR, n.red.) . Doar că politica nu face casă comună cu administraţia.Din păcate, mulţi din cei prezenţi habar nu au pe ce planetă trăiesc. O doamnă cu un copilaş de 3-4 anişori (sărăcuţul, pe soare purtat la mitinguri....ce modă mai e şi asta oare?! Interesant) îmi povestea de grădiniţe. Îi spun că mai sunt locuri libere chiar la una din cele mai moderne grădiniţe din judeţ, cea de lângă Primărie. Îmi dă replica că ea îşi duce copilul la gradiniţă privată. Îi repet că mai sunt locuri libere la grădiniţa de stat. Îmi spune că nu sunt locuri destule pentru copiii din Floreşti. Îi repet că mai sunt locuri libere pentru cei ce îndeplinesc criteriile.Alt domn îmi spune că ei, pe cheltuiala lor, au înţăruşat un drum public.Fals ! Doar şi-au delimitat proprietatea lor, cu care au intrat pe domeniul public. Altul îmi cere să cumpăr nu ştiu ce parcelă pentru a face parcare sau parc. Îi spun că este ilegal, că trebuie organizată licitaţie, unde nu se poate cu dedicaţie, cere achiziţia unui teren anume. Îmi spune că sunt primar de şase ani şi trebuia a face licitatia. Îmi spune că sunt cel mai puternic om din Floreşti. Deh, de Lege nu au auzit.....?!”, a scris Şulea, care mai spune că “Din păcate, mulţi din cei prezenti nu doreau soluţii, rezolvarea unor situaţii, informaţii, ci sunt porniţi pe scandal, provocare şi anarhie. Ei bine, la Floresti nu e loc de aşa ceva”.

Oamenii nu se lasă descurajaţi de modul în care a descurs protestul de miercuri seara şi promit să revină în faţa Primăriei în 5 septembrie 2018, la ora 19.00. 

"Ne-am săturat de scuze, minciuni și manipulări. Ne-au ajuns vorbele rostite cu superioritate și ironie și vrem ca problemele cu care ne confruntăm să fie luate in serios. Nu suntem în asentimentul domnului primar, ci vrem să vedem acțiuni finalizate, nu promisiuni expirate acum mult timp. Este o nevoie urgentă de soluții privitoare la drumurile de acces spre Cluj, este nevoie de spații verzi și parcuri pentru copii. Ne trebuie trotuare, străzi fără gropi și nu vrem să mai vedem canalizări care refulează constant. Mai mult decât atât, cerem respect și considerație din partea celor care trebuie să lucreze în interesul nostru, al tuturor".

Amintim că, cu câteva zile înainte de protest, Şulea anunţa implementarea Bugetării Participative în cea mai mare comună din ţară, pe modelul municipiului Cluj-Napoca. "e lucreaza la definitivarea conceptului şi regulamentului, care vor fi făcute publice pe site-ul Primariei. Valoare buget: 1 milion lei. Depunere proiecte: septembrie-octombrie.  Proiectele câştigătoare vor fi stabilite în urma votului electronic al comunităţii. Evident, îmi doresc propuneri care să respecte stufoasa legislaţie în vigoare, să se bazeze pe realitate şi să fie implementabile". 

Cu peste 18.000 de locuinţe construite în ultimii 11 ani, din care 1.330 doar anul trecut, localitatea clujeană Floreşti a urcat în topul celor mai active zone de pe piaţa imobiliară românească. De asemenea, în ultimii 10 ani, comuna a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). Zilnic, aproximativ 10.000 de maşini fac naveta spre Cluj-Napoca, blocajele fiind la ordinea zilei pe drumul naţional care leagă cele două localităţi. 

Comenteaza