Un nou tronson "muzeu" pe Autostrada Transilvania? Şantier în progres, însă fără şanse să fie deschis circulaţiei FOTO

Un nou tronson
Pe lotul de 10,1 km dintre Ogra și Aeroport Târgu Mureș (Ungheni) al Autostrăzii A3, constructorul (Strabag) a înregistrat un progres bun, însă volumul de muncă rămas este în continuare semnificativ.

"Raportul de progres trimis de CNAIR în luna septembrie (aferent lunii august) arată un grad de execuție de aproximativ 48% pentru acest proiect. La nivelul actual de mobilizare, estimarea noastră este vara anului 2018 pentru finalizarea lucrărilor.

Din păcate, chiar dacă Strabag va finaliza acest proiect, alături de "vecinii" de la Geiger (tronsonul Ogra-Iernut), nu vom putea folosi acest segment de autostradă (va fi un nou "muzeu") pentru că nodul Iernut, aflat pe lotul Astaldi, nu are în acest moment autorizație de construire.

Rămâne de văzut dacă se vor emite acordul de mediu și apoi autorizația de construire până la finalul acestei luni. În funcție de emiterea autorizației și de rezolvarea la timp a problemelor din nodul Iernut (exproprieri, mutări linii electrice), vom ști când vom putea circula pe aceste noi segmente din Autostrada Transilvania.

Sperăm să putem circula între nod Iernut și nod Aeroport Târgu Mureș la final de 2018, însă șansele sunt foarte, foarte mici", arată cei de la Asociaţia Pro Infrastructura. 

Comenteaza