Undă verde de la Florești pentru autobuzele electrice care vor circula în toată zona metropolitană

Undă verde de la Florești pentru autobuzele electrice care vor circula în toată zona metropolitană

Consilierii locali ai Floreștiului au aprobat proiectul care prevede achiziționarea de autobuze electrice, în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca. Investiția se ridică la peste 70 mil. lei, iar cea mai mare parte a ei va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul de hotărâre denumit „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, a fost supus dezbaterii și votului în ședința ordinară a Consiliului Local Florești, de joi, 28 aprilie 2022.

În cadrul proiectului, vor fi înființate și 18 stații de încărcare în autobaza de transport public și alte 6 stații de încărcare rapidă ce vor fi instalate pe traseul autobuzelor electrice. Din totalul investiției, 61,9 milioane de lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate prin PNRR, iar 11,7 cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Proiectul a „trecut” cu unanimitate de voturi.

Inițial, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunța că autobuzele vor circula și în Florești. Marți, 26 aprilie 2022, a venit cu noi precizări potrivit cărora, acestea vor fi utilizate în toate comunele zonei metropolitane.

Contractual, autobuzele ar reveni Floreștiului, însă ”nu există niciun impediment în PNRR” conform căruia noile mijloace de transport în comun să nu circule în Cluj-Napoca sau oriunde în zona metropolitană. ”Pentru eligibilitatea proiectului am pus Floreștiul în proiect”, a explicat edilul Clujului. 

Comenteaza