Undă verde pentru modernizarea Aeroportului Cluj

Undă verde pentru modernizarea Aeroportului Cluj
Proiectele de construire a unei noi platforme pentru staţionarea avioanelor şi de modernizare a terminalului de plecări au primit certificate de urbanism.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a eliberat două certificate de urbanism care vizează proiecte importante pentru Aeroportul Internaţional Cluj. Este vorba, pe de o parte, de construirea unei platforme de staționare a aeronavelor și a suprafețelor de handling aferente, iar de cealaltă parte, de modernizarea terminalului de plecări - zona de regrupare.

Pentru a crea premisele creșterii numărului de mișcări pe aeroport și pentru a diversifica numărul de aeronave care pot fi deservite, Aeroportul Cluje trebuie să își suplimenteze numărul de locuri pentru staționarea avioanelor, cu o capacitate portantă suficientă pentru accesul tuturor tipurilor de aeronave de categoria C, iar în perspectivă de categoria D sau E, a explicat CJ Cluj într-un comunicat de presă. Aceste etape sunt necesare pentru modernizarea aeroportului și primirea a aproximativ 3 milioane de pasageri în 2017 și până la 5 milioane de pasageri în următorii 5 ani. 

„Eliberarea acestor certificate de urbanism reprezintă o serie de paşi concreţi întreprinşi în vederea dezvoltării infrastructurii Aeroportului Internaţional Cluj - una dintre priorităţile forului administrativ judeţean. Demersurile întreprinse în vederea realizării acestei noi investiţii vor contribui considerabil atât la creşterea calităţii serviciilor oferite participanţilor la traficul aerian, cât şi la asigurarea unui transport eficient al călătorilor şi al mărfurilor, în condiţii de maximă siguranţă", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza