Undă verde pentru noi investiţii la Aeroportul Cluj. 31 de milioane pentru modernizare

Undă verde pentru noi investiţii la Aeroportul Cluj. 31 de milioane pentru modernizare
Creşterea numărului de pasageri a determinat construirea unei platforme pentru staţionarea aeronavelor, dar şi modernizarea terminalului de plecări.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizațiile de construire pentru două obiective importante din programul de extindere și modernizare: platforma de staţionare a aeronavelor şi suprafeţele de handling aferente şi modernizarea terminalului plecări - zona de regrupare.

Ambele investiții sunt realizate din fonduri proprii, iar valoarea lor ajunge la 29,2 milioane de lei - platforma de garare și handling, respectiv 2,2 milioane de lei - modernizarea terminalului.

„Scopul acestor noi investiții pe care le-am demarat este acela de consolidare a statutului aeroportului clujean de al doilea mare aeroport al țării și important nod aeroportuar regional, obiectivul nostru declarat fiind ca "poarta aeriană a Transilvaniei" să poată gestiona în condiții optime, în următorii ani, un trafic anual de pasageri de 5 milioane de persoane, respectiv o creștere a numărului de destinații deservite cu peste 35%", a declarat preşedintele CJ.

În cei 20 de ani, care au trecut de la preluarea aeroportului de către CJ Cluj, traficul anual de pasageri a crescut de aproape 100 de ori. Pentru 2017, estimările arată că numărul de pasageri se va situa între 2,7 și 3 milioane. În 2016, traficul aerian a înregistrat o creștere cu 25% comparativ cu 2015.

"În acest context, a devenit evident faptul că trendul constant ascendent nu ar putea fi susținut corespunzător decât printr-o redimensionare adecvată a infrastructurii de transport aferente, respectiv o modernizare și creștere a capacității celor două terminale, primul vizat fiind cel de plecări", susţin reprezentanţii forului judeţean.

Potrivit acestora, construirea unei platforme pentru aeronave "a devenit indispensabilă având în vedere creșterea constantă a numărului de mișcări și aeronave deservite". În cursul acestui an, Aeroportul Cluj va inaugura 10 noi destinaţii, care se adaugă celor 14 deschise anul trecut, ajungând la 46 de destinaţii interne şi externe.

"În aceste condiții, în care traficul aeronavelor este tot mai dinamic, aeroportul clujean este nevoit să îşi suplimenteze numărul de poziţii de staţionare aeronave cu o capacitate portantă suficientă pentru accesul tuturor tipurilor de aeronave de categoria C, iar în perspectivă de categoria D sau E", au mai precizat reprezentanţii CJ Cluj.

Comenteaza