Unde îşi iau avânt imobiliarele. „Nu există drum, nimic. Case, blocuri, mărăcini, noroi, aglomeraţie" FOTO

Unde îşi iau avânt imobiliarele. „Nu există drum, nimic. Case, blocuri, mărăcini, noroi, aglomeraţie
Un clujean se plânge că pe un deal din oraş încep să răsară blocuri.

Un clujean, care se semnează Mihai E., scrie pe site-ul domnuleprimar.ro că o zonă din oraş se transformă „într-o Bună Ziua". Este vorba despre strada Vânătorului, care uneşte cartierul Gruia de strada Tăietura Turcului. În cea mai mare parte a sa, această stradă nu este asfaltată. Cu toate acestea, mai multe proiecte au primit anul acesta autorizaţii de construire.

„Pe strada Vânătorului (în vârful dealului) răsar câteva blocuri de 4-5 etaje. Nu există infrastructură în zonă. Nu e zonă de blocuri. Dealul e oricum slăbit de atâtea construcţii. Puteţi verifica cum e posibil în 2016 să se dea asemenea autorizaţii de construcţie?

Nu există drum, nimic! Vom transforma această zonă într-o Bună Ziua - case, blocuri, mărăcini, noroi, aglomeraţie! Era vorba de un Plan Urbanistic Zonal/Plan Urbanistic de Detaliu al oraşului făcut pentru cetăţeni şi pentru un oraş civilizat şi care să arate bine", este mesajul acestuia.

Primăria răspunde, cerând informaţii suplimentare despre proiectul imobiliar şi asigurând că poliţia locală va verifica cele relatate.

ZIUA de CLUJ a identificat însă proiectul, aflat la numărul provizoriu 67. Este vorba despre un ansamblu de trei imobile, dintre care unul va avea subsol, demisol, parter, două etaje şi unul retras, iar celelalte două, subsol, parter şi două etaje. Proiectul a fost autorizat în 4 iulie 2016 şi are o valoare de 2,2 milioane de lei, iar durata de execuţie prognozată este de 36 de luni.

Din informaţiile noastre, beneficiari sunt Ioan Toşa, care a venit în asociere, probabil, cu terenul, şi un antreprenor de 27 de ani. Andrei Cosmin Boca este fiul unui om de afaceri vechi al Clujului, Ionel Boca, fost „valutist", acum proprietar de case de schimb valutar şi de amanet. Gulden 4 vă spune ceva?

Pe strada Vânătorului mai există două proiecte imobiliare, ambele aprobate în 28 martie anul acesta. Este vorba despre două clădiri cu subsol, parter, un etaj şi mansardă (cu o valoare estimată de 386.840 de lei), construite de doi fraţi din Floreşti, proprietari de magazine alimentare, şi de trei clădiri cu demisol, parter, etaj şi mansardă (618.350 de lei).

Comenteaza