News alert Varianta Grigorescu - Floreşti, închisă circulaţiei

Varianta Grigorescu - Floreşti, închisă circulaţiei
| Foto: Facebook

Veşti proaste pentru şoferii care scurtau drumul spre Floreşti, pe varianta Grigorescu. Drumul a fost închis circulaţiei rutiere.

 

Conform utilizatorilor grupului Info Trafic, jud. Cluj, mai multe echipaje de poliţie se aflau, marţi dimineaţa, la baza străzii şi întorceau şoferii din drum. Misterul închiderii variantei a fost elucidat de primarul Floreştiului, Horia Şulea, care a anunţat că se fac reparaţii la drum şi că şantierul va dura o săptămână.

Atenţie şoferi! Varianta Grigorescu - Floreşti, închisă circulaţiei

"Am ales vara, perioada concediilor şi a vacanţei şcolare pentru reabilitarea unor segmente de drumuri publice. Până marţi, 14 august 2018 (în funcţie şi de condiţiile meteo), pe Drumul de Nord spre Grigorescu, circulaţia va fi închisă, urmând a se realiza lucrări de întreţinere, asfaltare şi, mai ales lărgire (pe sectoarele de drum unde acest lucru e posibil). Deja se lucrează la refacerea podeţelor", a scris edilul celei mai mari comune din ţară pe Facebook.

Lucrări au loc şi pe drumurile comunale, componente ale Drumului de Ocolire Sud. Astfel, pe "Răzoare, Valea  Gârboului, Crizantemelor, lucrările de reabilitare sunt în toi. Dacă executantul Drumului de Legatura nu poate sau nu vrea să lucreze nu e nimic, luăm noi frâiele şi reabilităm. Da, va fi un strop de disconfort, însă fără un pic de deranj, evident, nu se poate realiza nimic. Important e plusul de confort ce va rezulta dupa scurta perioadă de şantier", conchide Şulea.

Centura de Sud a Floreștiului trebuia să fie gata în 2016, dar a stat blocat doi ani din cauza problemelor legate de exproprieri. Primarul din Florești spunea în februarie 2018 că se lucrează intens pe şantier, dar în realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu s-au făcut în totalitate. Recent, presa locală relata că edilul ar vrea să anuleze contractul cu executantul lucrărilor, motivul fiind legat de majorarea tarifelor pe care le solicită firma.

În ultimii 10 ani, comuna Floreşti din Cluj a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). Circa 10.000 de maşini fac naveta spre Cluj-Napoca zilnic, motivul blocajelor zilnice de pe drumul naţional. De aceea, şoferii caută drumuri alternative pentru a ajunge în comună.

Comenteaza