VERDE de la CJ Cluj și Florești pentru viitorul campus universitar DUAL. Investiție de 21 mil. euro

VERDE de la CJ Cluj și Florești pentru viitorul campus universitar DUAL. Investiție de 21 mil. euro
| Foto: edupedu.ro

Consiliul Județean Cluj și primăria Florești s-au alăturat proiectului viitorului campus universitar dual ce va fi edificat la Cluj-Napoca.

Un campus universitar dual va fi dezvoltat la Cluj-Napoca, pe o suprafața de 3,5 hectare ce aparține USAMV, în zona Metro. Proiectul se va dezvolta, în premieră, în cadrul unui consorțiu la care au aderat USAMV, UBB, UMF, UTCN, precum și primăriile Cluj-Napoca și Florești. 

Finanțarea proiectului ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – până la 21 de milioane de euro.

După ce, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, miercuri, participarea municipiului Cluj-Napoca, în calitate de partener, la constituirea „Consorțiului de Învățământ Dual Clujean”, a venit și rândul Consiliului Județean Cluj și a primăriei Florești să aprobe proiectul de hotărâre privind aprobarea participării, tot în calitate de partener.

Scopul Consorţiului constă în creşterea calităţii formării elevilor/studenţilor în raport cu nevoile pieţei muncii, prin creşterea numărului de domenii şi calificări şi de competenţe ale pieţei muncii, identificate şi previzionate, cât şi prin asigurarea unui parcurs educaţional dual complet pentru elevii înscrişi în învăţământul dual de nivel preuniversitar.

Având în vedere că la nivelul județului Cluj până în acest moment nu există un consorțiu  care să sprijine învățământul profesional și tehnic considerăm necesară și oprtună propunerea venită din partea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj”, se arată în documentația aprobată de forul administrativ județean.

Prin constituirea Consorțiul regional integrat pentru învățămmânt dual Cluj este vizată dezvoltarea unui campus profesional integrat, în care se va desfășura învățământul preuniversitar dual și învățămmântul universitar dual și care va reprezenta parte a infrastructurii școlare, respective parte a infrastructurii universitare, pentru procesul de învățământ.

Campusul va fi dotat cu laboratoare, săli multimedia, spații dedicate învățământului dual, facilități de cazare, săli de sport. Primăriile vor contribui, în limita posibilităților legale, prin oferirea de burse pentru elevi/studenți sau transport în zona campusului.

Comenteaza