Veste bună pentru clujenii din Iris: "podul de porţelan" va fi modernizat VIDEO

Veste bună pentru clujenii din Iris:
“Podul de porţelan” din cartierul Iris, cel mai îngust pod rutier din oraş, urmează să fie reabilitat şi extins.

Primăria a preluat gratuit podul de la Geromed, firma în proprietatea căreia se afla. Podul vechi va fi menţinut pentru circulaţia pietonală, iar pe el se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Pentru fluidizarea traficului, alăturat, se va construi un pod nou, cu două benzi de circulaţie.

"Am reuşit să preluăm podul de porţelan de la firma Geromed. Era un pod privat, extrem de important pentru traficul feroviar şi auto. Acest pod urmează să fie modernizat, vor fi două benzi, nu doar o bandă, ca până acum; va fi inclusiv şi o pistă pentru biciclete. Anul acesta se vor derula lucrări de expertiză, evaluare şi licitaţie, urmând ca în primăvara anului viitor să se demareze lucrările", a declarat Emil Boc.

"În cazul în care va fi necesar, se vor efectua şi lucrări de deviere ale reţelelor, conductelor şi utilităţilor", menţionează şi Gheorghe Şurubaru, viceprimarul Clujului.

Podul de pe strada Porţelanului, având o singură bandă de circulaţie pentru ambele sensuri de mers, a fost, ani de zile, motiv de frustrare pentru şoferii clujeni.

Teodora Demian

 

Comenteaza