Veşti proaste pentru clujeni: taxe, impozite locale și amenzi mai mari din 2019. Rămâne în vigoare impozitul de 500% pentru clădirile neîngrijite

Veşti proaste pentru clujeni: taxe, impozite locale și amenzi mai mari din 2019. Rămâne în vigoare impozitul de 500% pentru clădirile neîngrijite

Municipiul Cluj-Napoca a pierdut anul acesta 28 de milioane de euro, adică o treime din bugetul de investiţii, însă taxele şi impozitele locale nu au fost majorate. Lucrurile se schimbă, însă, în 2019.

Sumele pe care clujenii le vor plăti primăriei nu vor creşte semnificativ, propunerea administrației locale fiind de a indexa taxele cu rata inflației pe 2018, adică cu 1,3%. Majorarea va afecta, pe lângă impozitele pe terenuri, clădiri, locuințe, mijloacele de transport, și taxele percepute de Direcția de urbanism, Direcția de patrimoniu sau Direcția de evidență a persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2019 va fi supus în dezbatere în cadrul Consiliului Local Cluj din 19 decembrie.

Procedura de consultare publică cu privire la proiectul de hotărâre privind propunerea de stabilire a nivelului impozitelor și taxelor locale pentru 2019 a fost deschisă pentru clujeni până în 9 noiembrie 2018. 

VEZI AICI TAXELE ŞI IMPOZITELE LOCALE PERCEPUTE ÎN 2019! 

De asemenea, miercuri va fi supus la vot și proiectul de meţinere a supraimpozitării cu 500% a clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Măsura a dat deja: doar în 2017 au fost refațadizate 210 imobile. De asemenea, pe parcursul anului 2018 au fost verificate 564 de clădiri din zona centrală, fiind propuse pentru supraimpozitare 56 de imobile cu fațada deteriorată.

Au fost organizate 200 de întâlniri între asociațiile de proprietari și reprezentanți ai Poliției Locale. Proprietarii sancționați anul trecut (511, dintre care 488 persoane fizice și 23 persoane juridice) și care nu au început demersurile pentru începerea lucrărilor de refațadizare vor fi supraimpozitați și în 2018.

Comenteaza