Vineri aflăm oficial cine vor fi cei doi viceprimari ai Clujului şi noul şef al judeţului. Cine va ocupa noile funcţii

Vineri aflăm oficial cine vor fi cei doi viceprimari ai Clujului şi noul şef al judeţului. Cine va ocupa noile funcţii
Prefectura a anunţat calendarul convocării şedinţelor de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca şi a Consiliului Judeţean Cluj, în urma alegerilor din 5 iunie.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a convocat pentru vineri, de la ora 10:00 şedinţa de constituire a consiliului local municipal, iar tot vineri, de la ora 14:00, şedinţa de constituire a forului administrativ judeţean.

După depunerea jurământului, consilierii judeţeni îşi vor alege, cu majoritate de voturi, preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi. La consiliul local, aleşii municipali îi vor desemna pe cei doi viceprimari care îl vor seconda pe Emil Boc la conducerea executivului primăriei.

Surse liberale spun că Alin Tişe la fi sprijinit şi de UDMR să revină la şefia forului judeţean, UDMR va primi un post de vicepreşedinte, prin Vakar Istvan, iar cel de-al doilea va reveni aripii vechi a PNL, prin Marius Mânzat.

Aceleaşi surse afirmă că, la Primăria Cluj-Napoca, UDMR o va menţine pe Horvath Anna pentru unul dintre posturile de viceprimar, care va fi votată şi de consilierii PNL, în urma înţelegerii dintre cele două partide, iar celălalt post de viceprimar va reveni aripii vechiului PNL şi va fi ocupat de copreşedintele PNL Cluj-Napoca Dan Tarcea.

Actualul viceprimar Gheorghe Şurubaru, provenit din PDL, ar urma să ocupe un post nou creat la nivelul primăriei, cel de city manager.

Negocierile PNL-UDMR nu s-au încheiat încă la nivelul întregului judeţ, mai sunt aşteptate discuţii şi marţi, pentru câteva comune, dar cele două părţi au căzut de acord asupra împărţirii portofoliilor la consiliul local şi consiliul judeţean, mai informează sursele ZIUA de CLUJ.

Comenteaza