Vor să împrumute 50 de milioane de euro pentru drumuri

Vor să împrumute 50 de milioane de euro pentru drumuri
Pentru că nu avea siguranţa că va primi acordul din partea colegilor din Consiliu, preşedintele Horea Uioreanu şi-a retras de pe ordinea de zi a şedinţei proiectul care viza demarara procedurii pentru accesarea unui împrumut bancar.

Reprezentanţii PDL spun că nu sunt de acord cu acest împrumut care ar trebui să asigure lucrările la drumuri, având în vedere că judeţul s-ar îndatora execesiv de mult. De celaltă parte, Uioreanu, a informat că fără aceşti bani nu are cum să modernizeze infrastructura rutieră din judeţ şi anunţă că vrea să împrumute chiar până la 50 de milioane de euro.

Proiectul de hotărâre propus de preşedintele Consiliului Judeţean propune accesarea unui credit de minim 35.000.000 de euro, pentru lucrări de întreţinere şi de modernizare a drumurilor judeţene. Acest proiect a fost însă retras de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean, având în vedere că au existat discuţii în ce priveşte perioada de rambursare a creditului.

„Noi nu vom putea fi niciodată de acord să ne împrumutăm pentru a realiza lucrări de întreţinere la drumuri. Este complet anormal", a spus consilierul PDL Alexandru Coroian. Şi consilierul Steluţa Racolţa a atras atenţia că după mandatul lui Alin Tişe, Consiliul Judeţean a rămas cu un grad de îndatorare foarte scăzut, tocmai pentru că fostul preşedinte a evitat să apeleze la credite bancare. „Normal ar fi să-ţi gestionezi bugetul de aşa manieră încât să te poţi descurca şi să poţi asigura costurile de reabilitare a drumurilor judeţene, fără să recurgi la astfel de împrumuturi imense, pe care apoi să le laşi moştenire celor care vor veni după tine la Consiliul Judeţean. Domnul Tişe putea şi el să se împrumute dar nu a făcut asta", a spus Racolţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a subliniat că fără un credit bancar nu va putea să reabiliteze infrastructura rutieră din judeţ. Acesta a spus că va reveni cu o fundamentare a propunerii sale şi că se alteaptă ca toţi colegii săi să colaboreze. „Va trebui să demonstrez în câţi ani putem returna acest credit, pentru că ideea mea e să luăm minim 35 de milioane de euro şi putem merge chiar până la 50 de milioane. Din bugetul Consiliului Judeţean nu putem face lucrări de modernizare. S-a văzut că până acum s-au tot făcut mici peticiri şi aşa nu ajungem nicăieri. Luăm acest credit, facem lucrările şi pentru un anumit număr de ani scăpăm de o grijă", a explicat Uioreanu. El a mai spus că trebuie analizate toate celelate datorii pe care le are în prezent Consiliul Judeţean, urmând să revină cu o propunere clară în privinţa valorii împrumutului şi a numărului de ani în care acesta va fi rambursat.

 

Comenteaza