Vot de 2,6 milioane de lei. CJ Cluj prelungeşte suspansul în cazul datoriei Cluj Arena SA

Vot de 2,6 milioane de lei. CJ Cluj prelungeşte suspansul în cazul datoriei Cluj Arena SA
Consiliul Judeţean Cluj a publicat ordinea de zi a şedinţei din această lună, care va avea loc în data de 23 martie, dar în acest document nu se vorbeşte nimic despre ce se întămplă cu datoria Cluj Arena SA.

Conducerea forului judeţean a anunţat lunile trecute că va veni cel târziu la şedinţa din martie cu un proiect de hotărâre privind alocarea a peste 11 milioane de lei pentru salvarea Cluj Arena SA, societate care administrează noul stadion al oraşului, de la faliment.

Aceşti bani sunt necesari pentru a acoperi datoria de peste 11 milioane de lei, pe care societatea o datorează primăriei Cluj-Napoca, drept impozit restant pe stadion plus penalităţi şi dobânzi.

Pentru alocarea acestor bani sub formă de majorare a capitalului social, este nevoie de avizul Consiliului Concurenţei, pentru ca finanţarea să nu fie considerată ajutor de stat.

Doar că forul judeţean trebuie să ia această decizie prin hotărâre a plenului până la sfârşitul lunii martie, pentru a putea benefica de ştergerea a 73 la sută din valoarea dobânzilor şi penalităţilor, care totalizează circa 3,5 milioane de lei, conform unei hotărâri luate anul trecut de municipalitate, adică aproximativ 2,6 milioane de lei.

Surse din Consiliul Judeţean Cluj au afirmat pentru ZIUA de CLUJ că o decizie în acest sens s-ar putea totuşi lua săptămâna viitoare, prin suplimentarea ordinii de zi a şedinţei de miercurea viitoare, după o ultimă discuţie cu cei de la Consiliul Concurenţei.

Pe ordinea de zi a şedinţei forului judeţean din 23 martie se află un alt proiect, prin care judeţul devine unicul acţionar al societăţii Cluj Arena, după ieşirea din cadrul acţionariatului a fostei Regii Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj (RAADPP), care a fost transformată în departament în cadrul aparatului de specialitae al CJ Cluj.

RAADPP avea până cum 10 % din acţiuni iar Consiliul Judeţean Cluj 90% din acţiuni, iar prin decizia plenului din data de 23 martie, CJ Cluj va deveni acţionar unic la Cluj Arena SA.

 

Comenteaza