Zeci de tone de material antiderapant folosite în județ. Nu sunt drumuri blocate

Zeci de tone de material antiderapant folosite în  județ. Nu sunt drumuri blocate

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a informat că luni nu erau drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Pe mai multe sectoare de drum circulația se desfășura în condiţiile specifice sezonului rece.

Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei, traficul rutier fiind îngreunat. Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, duminică s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 43 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla.

Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii de duminică şi al dimineţii de luni s-a acţionat pe 19 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 59 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zona Turda şi în cea de munte, duminică s-a intervenit pe patru drumuri judeţene, cu trei utilaje. Luni se acționa, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu două utilaje, fiind folosită o cantitate de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zona Dej duminică s-a intervenit pe nouă drumuri judeţene, cu patru utilaje. Aici nu se impunea intervenția pe niciun drum județean. "Se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. Se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate", a informat CJ Cluj.

Comenteaza