Ziua decisivă pentru Drumul Expres A3 - Tureni: „Urgentați analiza ofertelor și desemnarea câștigătorului”

Ziua decisivă pentru Drumul Expres A3 - Tureni: „Urgentați analiza ofertelor și desemnarea câștigătorului”
| Foto: hotnews.ro

Luni este ultima zi în care se pot depune oferte pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, o șosea cu o lungime de aprox. 5 kilometri care va permite legătura mai rapidă cu Autostrada A3, prin Tureni.

Deputatul clujean Viorel Băltărețu face un apel către autorități să grăbească procedurile pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede.

Azi (luni, 10 aprilie 2023 - n.red.) este termenul de depunere a ofertelor pentru drumul expres A3-Tureni. Având în vedere întârzierile de peste 7 luni și riscul de a pierde finanțarea prin POIM (expiră la final de 2023), fac un apel către autorități și CNAIR: urgentați analiza ofertelor și desemnarea câștigătorului. Lucrările trebuie să înceapă imediat! Suntem în această situație strict din cauza birocrației!”, a transmis parlamentarul de Cluj.

CNAIR a lansat licitația publică pentru execuția drumului expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (Zona Turda) și Drum National DN1 (Zona Tureni). Contractul este de 569.227.945 lei, fonduri europene. Data limită de depunere a ofertelor este 10.04.2023, iar durata contractului este de 18 luni. 

Drumul expres care va face legătura între Autostrada Transilvania și Tureni (DN 1) va avea o lungime de 5 kilometri. Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens.

La intersecția cu DN 1 va fi prevăzut un nod rutier tip trompetă. Traseul în plan: începe din autostrada A3, unde este amenajat un nod rutier tip trompetă simplă ce este prevăzut cu bretele de intrare ieșire cu câte două benzi pe sens:

– bretea Gilău – Tureni – lungime = 1.487 m;
– bretea Tureni – Turda – lungime = 1.052 m;
– bretea Turda – Tureni – lungime = 1.297 m;
– bretea Tureni – Gilău – lungime = 1.189 m.

Lungimea totală a bretelelor la nodul cu autostrada A3 este de 5,025 km.

Comenteaza