Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast la Cluj. Cât va cheltui primăria

Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast la Cluj. Cât va cheltui primăria
Primăria investeşte peste 100.000 de lei pentru festivităţi. Spectacole folclorice, ceremonialul tradițional al retragerii cu torțe, spectacol de artificii și concerte vor avea loc pe 1 decembrie în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

 

Pentru Ziua Naţională a României, municipalitatea pregăteşte diferite surprize pentru a îi încânta pe cetăţeni. Clujenii vor fi întâmpinaţi cu baloane şi steguleţe, iar artişti cu renume vor încălzi atmosfera.

Municipalitatea va achiziţiona 3.000 de steguleţe tricolore (21x30cm) care vor fi împărţite clujenilor în centrul oraşului şi care se ridică la o valoare estimativă de 9.000 de lei. Tot în Piaţa Unirii vor fi împărţite 3.000 de baloane în culorile roşu, galben şi albastru, a căror achiziţie a costat 2.600 de lei.

De asemenea, pentru această perioadă, municipalitatea pregăteşte oraşul de sărbătoare prin pavoazarea domeniului public al municipiului cu drapelele României. Începând din această săptămână, primăria a început montarea acestora, iar pe principalele artere ale Clujului flutură deja steagurile României. Conform caietului de sarcini, Primăria Cluj-Napoca a avut nevoie de 2.026 de drapele ale României de diferite dimensiuni şi de 507 de drapele ale Uniunii Europene, iar costurile s-au ridicat la 22.760 de lei.

Tot pentru decembrie, municipalitatea a pornit achiziţia unor servicii de scenotehnică şi de instalare de echipament pentru evenimentele 1 Decembrie şi Târg de Crăciun, în perioada 1 decembrie - 21 decembrie. Contravaloarea acestor servicii este de 35.000 lei (fără taxa pe valoarea adăugată). Scena va fi montată în seara zilei de 30 noiembrie pe carosabil, iar după încheierea momentelor artistice de 1 Decembrie va fi demontată şi va fi mutată pe platoul Pieţei Unirii, până în 21 decembrie.

În 1 decembrie, pe scena care va fi amplasată în piaţa din centrul oraşului vor urca, începând cu ora 16, Corul Filarmonicii de stat Transilvania, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, Sava Negrean Brudaşcu, Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş.

La 19:00 va fi dat startul luminiţelor de sărbători, iar mai apoi, pe scena din Piaţa Unirii va urca Smiley, care va întreţine atmosfera cu un recital. La 19:50 va avea loc celebra retragere cu torţe de pe str. Napoca, iar după 10 minute va începe tradiţionalul foc de artificii din Piaţa Avram Iancu. Seara se va încheia cu un moment pregătit de Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra, care va debuta la 20:15 în Piaţa Unirii.

Vezi AICI surpriza pregătită de municipalitate pentru decorarea Pieţei Unirii

Luând în evidenţă toate cheltuielile efectuate de municipalitate, investiţia acestora doar pentru steguleţe, baloane, drapele şi scenă se ridică la 69.000 de lei, echivalentul a 15.000 de euro.

Pe lângă acestea, municipalitatea este nevoită să acopere şi alte cheltuieli, spre exemplu onorariile pentru momentele artistice şi focul de artificii. Conform zvonurilor din showbiz, doar onorariul lui Smiley se ridică la peste 5.000 de euro. Totuşi, primăria este nevoită să aloce o altă sumă de bani pentru restul artiştilor invitaţi. Anul trecut, numai pentru prestaţiile formaţiei Voltaj şi a solistei Elena Gheorghe, municipalitatea a cheltuit 67.000 de lei.

Comenteaza