Video Ce a realizat deputatul Radu Moisin în Parlament: de la înființarea unui sistem antigrindină la Cluj, la stoparea haosului urbanistic

Ce a realizat deputatul Radu Moisin în Parlament: de la înființarea unui sistem antigrindină la Cluj, la stoparea haosului urbanistic
| Foto: ZIUA de CLUJ

Liberalul clujean Radu Moisin și-a prezentat raportul de activitate parlamentară, în Camera Deputaților, pentru perioada iulie - decembrie 2023.

Cele mai importante realizări ale deputatului clujean în Parlamentul României se regăsesc în domeniile: administrație publică și relațiile bilaterale cu Franța, unde este președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republică Franceză.

ACTIVITATEA PARLAMENTARĂ ÎN CIFRE ÎN ULTIMELE 6 LUNI:

• Propuneri legislative inițiate: 14
• Întrebări și interpelări: 19
• Luări de cuvânt și declarații politice: 2
• Ședințe ale Plenului Camerei Deputaților: 37
• Ședințe comune ale Camerei Deputaților și Senatului: 13
• Ședințe ale Comisiei juridice, de disciplină și imunități: 28 ședințe, rapoarte și avize emise: 249
• Audiențe, întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor publice locale pe teme
legislative și emisiuni televizate în mass media locală și națională.

Alături de Instituția Prefectului a județului Cluj am făcut demersuri pentru extinderea sistemului antigrindină la nivel național și mai ales, înființarea unui sistem la nivelul județului Cluj”, a afirmat Moisin.

Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziția unui sistem antigrindină, iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a cuprins județul Cluj în planul de dezvoltare al Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP). Comisia tehnică de specialitate din cadrul MADR aduce în vedere 16 Puncte de Lansare ale sistemului antigrindină care urmează a fi amplasate în zona Turda - Câmpia Turzii pentru a asigura protejarea întregii zone.

Planificarea prevede ca investiția efectivă să înceapă în acest an.

Am participat la mai multe ședințe ale Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților și am luat cuvântul pentru a mă asigura de faptul că proiectul de lege privind Codul urbanismului și construcțiilor (Pl-x nr.418/2023) asigură un echilibru între debirocratizare și necesitatea de a stopa fenomenul construcțiilor ilegale. Unii ar face case ca la Lego, una lângă alta. Trebuie să oprim acest fenomen”, a declarat deputatul liberal.

Printre amendamentele depuse de Moisin, se numără:

• Autorizația de construire – amendamentul prevede eficientizarea procedurii de autorizare de construire pentru lucrările ce se extind pe mai multe imobile identificate cu numere cadastrale distincte. În practică, de cele mai multe ori, executarea unor lucrări de utilitate publică pot fi îngreunate din prisma neidentificării sau a identificării complexe a imobilelor înscrise în cărți funciare distincte.

• Realizarea lucrărilor de construire în lipsa oricărei formalități – amendamentul are în vedere stoparea fenomenului de schimbare de destinație a unui imobil fără niciun control din partea autorității locale și a comunității, care poate produce disconfort major locuitorilor.

• Organizarea de șantier – amendamentul are ca obiectiv rezolvarea tuturor problemelor de murdărire a suprafeței drumurilor publice de către autovehiculele care ies de pe șantiere.

De asemenea, liberalul a mai vorbit și despre anul electoral 2024. Radu Moisin a transmis că încă nu s-a decis dacă va candida pentru un nou mandat de deputat. Parlamentarul îi cheamă pe cetățeni la vot, dând exemplul Poloniei, unde, la ultimele alegeri, au votat peste 70% dintre alegători.

Comenteaza