Cine este cel mai nou consilier județean al Clujului. A fost pus în funcție de Tribunal, NU de partid

Cine este cel mai nou consilier județean al Clujului. A fost pus în funcție de Tribunal, NU de partid
| Foto: ZIUA de CLUJ

Partidul Mișcarea Populară a lăsat, în urmă cu două luni, un post vacant în Consiliul Județean Cluj, după ce Călin Cosma și-a înaintat demisia din forul administrativ județean invocând motive personale.

Astfel, în ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj de miercuri, 20 decembrie 2023, a fost validat mandatul supleantului PMP, în persoana lui Andrei Maxim, care și-a disputat șefia filialei județene a Partidului Mișcarea Populară Cluj cu Vasile-Cristian Lungu.

Totul a pornit de la scandalul de la nivel central dintre Cristian Diaconescu și Eugen Tomac. Europarlamentarul a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului, după ce PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din 2020. În locul său a fost ales Cristian Diaconescu. În februarie 2022, Eugen Tomac a revenit la conducerea PMP, după ce Diaconescu încercase o fuziune cu AUR. În replică, fostul ministru al Afacerilor Externe a contestat în instanţă realegerea lui Tomac, susţinând că nu a fost conformă statutului formaţiunii.

Mandatul lui Andrei Maxim a fost validat de Tribunalul Cluj în luna noiembrie a acestui an. Soluția pe scurt: „Admite cererea formulată de petentul Secretarul General al Județului Cluj dispune validarea mandatului de consilier județean pentru supleantul Andrei Maxim - supleant pe lista Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de consilier județean în urma alegerilor pentru Consiliul Județean Cluj din data de 27.09.2020”.

Situația i-a creat confuzii și liderului CJ Cluj, Alin Tișe, care a întrebat de ce a fost nevoie de o soluție a Tribunalului pentru numirea unui nou consilier județean. Andrei Maxim a explicat că există două tabere în PMP, cea a lui Diaconescu vs cea a lui Tomac, iar cea din urmă a contestat numirea lui în funcția de consilier județean.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe liderul PMP Cluj, Vasile-Cristian Lungu, pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect. Vom reveni cu un update în momentul în care avem o reacție din partea fostului senator.

Amintim, Partidul Mișcarea Populară a câștigat, în urma alegerilor locale din 2020, două posturi de consilieri județeni. Unul i-a revenit lui Călin Ovidiu Cosma, iar celălalt lui Sorin Vasile Pintea.

Comenteaza