Cine vrea să facă proiectul pentru noul bulevard Gară - IRA, pe lângă calea ferată

Cine vrea să facă proiectul pentru noul bulevard Gară - IRA, pe lângă calea ferată

Patru oferte au fost depuse pentru realizarea studiului de fezabilitate, plan urbanistic zonal (PUZ), documentaţie pentru autorizarea lucrărilor de construcţii şi proiect tehnic pentru culoarul de mobilitate Nord - Pod Oaşului - Răsăritului - străzile Răsăritului - Câmpul Pâinii - Pod IRA.

  • TPF INGINERIE (Bucureşti) a câştigat contractul pentru proiectul construirii nodului rutier Comarnic Nord.
  • NV Construct (Cluj) se află în asocierea care face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania.
  • ADURO IMPEX (Bucureşti) a câştigat contractul pentru drumurile din Zona Metropolitană Oradea, a depus ofertă pentru proiectarea Drumului Expres Oradea - Arad.
  • Asocierea DE CONSTRUCT PROJECT CONSULT (lider), COSTIN ȘI VLAD BIROU DE PROIECTARE, PLANWERK ARHITECTURĂ ȘI URBANISM (Cluj) - a depus oferte pentru Parcurile Caragiale şi Armătura, dar şi pentru str. Kogălniceanu (în asociere cu o firmă din Mureş, al cărui patron are probleme penale). 

Ofertele se află în etapa de evaluare şi calificare tehnică, urmând cea finaciară, iar câştigătorul urmează să fie anunţat în iunie 2021. Valoarea contractului este de 3,25 milioane de lei, din fonduri bugetare. 

Artera ar urma să aibă 21 m lățime, așadar patru benzi de circulație rutieră, dar și trotuare, respectiv piste de biciclete. Primul pas pentru construirea noului bulevard este edificarea podului Răsăritului. Traseul până la IRA este pe străzile Căii Ferate – Răsăritului – Câmpul Pâinii. Proiectul a fost luat în discuţie în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism. 

"Este pregătită acolo să se facă documentaţia tehnică, studiu de fezabilitate, PUZ, pentru ce înseamnă culoarul de mobilitate urbană, pe lângă calea ferată. Este vorba despre culoarul Câmpul Pâinii, care vine până la gară, un drum nou care se va crea pe un traseu de mobilitate şi care va aduce în toată zona respectivă un maxim de decongestionare a traficului şi o calitate a vieţii.

O să vă prezint în momentul în care specialiştii finalizează toate detaliile, inclusiv un coridor de exproprieri. Atunci vom avea acel culoar, extrem de important pe partea de nord a oraşului, pe lângă calea ferată", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza