Spectacolele lunii martie, la Teatrul Puck

Spectacolele lunii martie, la Teatrul Puck

 

Duminică, 1 martie, orele 11:00 și 12:30 - "Cenușăreasa", de Frații Grimm, regia Mona Marian

Povestea se "spune" prin intermediul păpuşilor şi păpuşarilor şi nu lasă loc nici unui echivoc. Din orice punct de vedere am privi lucrurile, estetic sau etic, spectacolul acesta este un cert triumf şi poate fi jucat cu sălile pline, de multe, multe ori, tocmai pentru că merge la inimă direct, explicit şi serios, cu acea urmă de zâmbet ce nu părăseşte scena o clipă.

Sâmbătă, 7 martie, ora 11:00 - "Cenușăreasa/Hamupipőke"

(spectacol în limba maghiară), Regia: Varga Ibolya

Duminică, 8 martie, orele 11:00 și 12:30 - "Povestea Șeherezadei"

Scenariul și regia Traian Savinescu

Povestea Șeherezadei, spectacol care exploatează poveşti ale lumii orientale, cu mijloace artistice de animaţie precum şi teatrul de obiecte şi elmentele specifice lui. Povestea vorbeşte de la sine şi poate începe de la materialitatea deşertului până la volatilitatea aromelor, de la textura materialului, la imponderabilitatea cuvintelor, de la concretul obiectelor la sunetul deşertului redat prin tobe, nisip, bambus, sfoară, obiecte animate şi alte materiale.

Sâmbătă, 14 martie, ora 11:00 - "Dacă aș fi Matei Corvin/ Ha én lennék Mátyás király"

(spectacol în limba maghiară), Regia: Urmánczi Jenő

Despre Matei cel Drept există foarte multe povești. Acest spectacol conține patru dintre acestea: asediul cetății Szabacs, de la Tibrili, nebunul regelui aflăm ce există cel mai mult pe lume, ne întâlnim cu Husarul, care e îndrăgostit, și cu ajutorul copiiilor îl învățăm minte pe judecătorul crunt al Clujului.

Duminică, 15 martie, orele 11:00 și 12:30 - "Capra cu trei iezi"

De Ion Creangă, regia Doina Dejica

Capra cu trei iezi , un spectacol foarte îndrăgit de generaţii întregi de spectatori, respectând convenţia clasică a păpuşilor la paravan, în care copiii regăsesc detaliile poveştii consacrate. Punerea în scenă a poveştii Capra cu trei iezi, de Ion Creangă face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol.

Sâmbătă, 21 martie ,ora 11:00 - "Unde-i centrul lumii? / Hol a világ közepe?"

Autor: Méhes György-Orbán János Dénes

Regia: Varga Ibolya (spectacol în limba maghiară)

Duminică, 22 martie, orele 11:00 și 12:30 - "Vasilache și Mărioara"

De Mihai Crișan, regia Varga Ibolya

Sâmbătă, 28 martie, ora 11:00 - "Elefănțelul curios/A kiváncsi elefántkölyök"

(spectacol în limba maghiară) Autor: R. Kipling, regia Varga Ibolya

Duminică, 29 martie, orele 11:-00 și 12:30 - "Punguța cu doi bani"

După Ion Creangă, scenariul și regia Decebal Marin

"Punguţa cu doi bani" a lui Creangă este o poveste plină de înţelesuri ascunse, de simboluri şi semnificaţii profunde, după cum bine observa şi Vasile Lovinescu în cartea sa „Creangă şi creanga de aur".Punguţa cu cei doi bani ai ei reprezintă în esenţă principiul unic sau polaritatea universală, cunăscută prin două principii opuse dar în acelaşi timp complementare: plus - minus, solar - lunar, spirit - materie. În natură, atunci când echilibrul polar este perturbat, în favoarea unuia dintre principii, urmează imediat revenirea celuilalt într-o continuă luptă pentru restabilirea echilibrului iniţial.

 

Comenteaza