Un studio de artă se deschide cu „Buna Vestire” în variantă clujeană FOTO
- Scris de Ziua de Cluj
- 17 Iun 2015, 17:11
- Cultură
- Ascultă știrea

Explorările vizuale se materializează într-un set de desene și picturi care exprimă bucuria față de manifestarea spirituală, față de starea creativă, față de abundența materială a vieții; imaginile devin un limbaj figurativ, o canalizare a unor mesaje multidimensionale în maniera mesajului profetic făcut de Arhanghelul Gabriel care a anunțat începutul salvării prin nașterea fiului lui Dumnezeu.
Prin reluarea subiectului Bunei Vestiri, o tema explorată în trecut de marii artiști, Moldovan vorbește despre renaștere dincolo de sensul ei religios. Pentru artist, „Annunciation” înseamnă renașterea conștiinței, împlinire și curățare karmică, percepție multidimensională, armonie și contopire cu cele „100.000 de lucruri” din Univers, înțelegerea și manifestarea iubirii necondiționate. Expoziția este o expresie vizuală a abundenței oferite de experiența autodescoperirii și de bucuria trăirii în „acum”, prin cultivarea conștientă a sentimentului de recunoștință.
„Lucrările ce fac obiectul expoziției sunt o selecție eclectică de picturi și desene noi, sau de serii de lucrări care au participat recent la diverse evenimente precum Art Safari București, Lavacow Auction House, ArtScape Baia Mare. O dată cu această expoziție voi deschide către publicul interesat de artă atelierul Plankton, locul în care îmi desfășor activitatea de creație. Atelierul va putea fi vizitat liber pe durata expozițiilor dar și în afara lor, cu programare”, spune artistul clujean. Tema Bunei Vestiri a fost explorată de-a lungul istoriei de artiști precum Botticelli, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Duccio, Jan van Eyck, El Greco.
Moldovan este un artist vizual și designer român, care trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. Preocupările sale sunt dintre cele mai diverse, acoperind o paletă amplă de activități din sfera desenului, picturii și graficii web. Vernisajul are loc vineri, de la ora 19:00, la Plankton Studio, pe str. Napoca. Expoziția se poate vizita în săptămâna 22-26 iunie, între orele 17:00 şi 21:00.