"Colours of Cluj" dă viaţă Depozitului de Filme: concerte, bazar de biciclete, joc de evadare, instalaţii inedite

Festivalul Colours of Cluj se mută odată cu cea de-a treia ediţie de pe străzile orașului în spații cu o istorie aparte, precum Depozitul de Filme, dar și într-unul din cele mai recent amenajate locuri de distracție din oraș: plaja Grigorescu.

Între 14 şi 16 august Depozitul de Filme își redeschide din nou porțile pentru comunitate, găzduind instalații multimedia, activități artistice și un program special pentru familie și copii, dar și concerte sau proiecții de film. La rândul său, plaja Grigorescu va fi o zonă de relaxare, cu muzică ambientală și DJ în timpul zilei, respectiv cu proiecții de filme și concerte seara.

„Înaintea primei ediții, în august evenimentele de amploare erau ca inexistente. După ce Colours of Cluj a atras mii de oameni, luna a început să fie „animată" de tot mai multe activități, astfel că acum putem spune cu adevărat că orașul trăiește 12 luni pe an! De aceea, din 2015, Colours of Cluj are loc nu pe străzile din zona centrală, ci în spații care merită promovate și folosite la adevărata lor valoare, locuri cu o îndelungată istorie sau a căror poveste acum începe să fie scrisă, pe care ne dorim să le vedem cât de animate și în restul anului", a afirmat Cristian Hordilă, managerul festivalului.

Proiecte muzicale ambiţioase vor anima atmosfera

Unul dintre artiștii cei mai ceruți de participanții la edițiile anterioare, Ada Milea, va aduce un spectacol extraordinar, alături de actorii Anca Hanu şi Cristi Rigman. Concertul celor trei va avea loc sâmbătă, 15 august, de la ora 21:30, pe plaja Grigorescu.

De asemenea, vineri de la ora 21:00, pe scena Depozitului de Filme va urca Petra Simone and the Brothers from Cluj,- un proiect muzical recent, fondat de artişti cu ani de experiență pe scene din România, Anglia, Germania sau Austria.

Petra Simone oferă energie și pune în mișcare trupuri și suflete, cu o voce profundă și imprevizibilă, modulată pe ritmuri care depășesc etichetele unor genuri muzicale - soul, jazz și R'n'B - cu iz de folclor internațional, de la românesc la african.

Sâmbătă, întreaga zi îi aparține lui DJ Rodion, părintele muzicii „new wave" din România urmând să mixeze între orele 15 și 20:30.

În același loc, seara de duminică va fi deschisă de Autumn Hotel, un proiect în care participă muzicieni de la Luna Amară, Kumm și Urma, care propun un sunet de la pop-rock la grunge, de la alternative la progressive.

Seara va continua cu trio-ul NoPaMe, care propune un jam de percuții având la bază muzica electronică; o fuziune între New Disco cu ritmuri live tropical și influențe jazz-funk, suprapuse cu percuții.

Activităţi şi instalaţii inedite

Pe lângă concerte, festivalul are pregătite activități pe tot parcursul zilei. Astfel, Depozitul de Filme va găzdui un „bazar de biciclete" și un atelier practic în care participanții vor învăța cum să își repare bicicletele de la specialiști.

Totodată, timp de trei zile va fi deschis un joc de evadare dintr-o cameră închisă, dedicat celor cărora le plac misterul și rezolvarea indiciilor, în timp ce participanții care preferă distracția în aer liber sunt invitați la un treasure hunt. Cei care vor să afle secretele ritmului sunt invitați și la un atelier de percuție.

Același spațiu va găzdui și instalații multimedia. Una dintre acestea este „Umbra animalului cosmic", în care spectatorii devin participanți la un traseu de vis în cosmos și în propria imaginație, într-o presupusă căutare a Laikăi, cățelușa trimisă în spațiu de Uniunea Sovietică.

"Instalația promite o călătorie în timp și spațiu, care va revela imagini și scene suprarealiste, ce par să vină din experiențele, memoriile și visele despre Pământ ale Laikăi", susţin organizatorii.

Din programul festivalului nu sunt uitaţi nici părinţii, care se vor putea bucura de zilele de vară alături de copii. Pentru ei vor fi organizate activăți special gândite la Depozitul de Filme, unde vor putea crea șerpi din spumă, măști, zmee, covorașe și chiar un întreg oraș în miniatură.

„Colours of Cluj" este un eveniment iniţiat de Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Festivalul sprijină candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Comenteaza