Poveşti de Crăciun sub bagheta dirijorului Paul Mann, pe scena Filarmonicii

Poveşti de Crăciun sub bagheta dirijorului Paul Mann, pe scena Filarmonicii
Iubitorii de muzică sunt aşteptaţi vineri la un concert special organizat de Filarmonica de Stat „Transilvania” în preajma sărbătorilor de iarnă, intitulat “Poveşti de Crăciun”.

Spectacolul va avea loc de la ora 19:00 la Colegiul Academic, iar Corul de femei şi Orchestra Filarmonicii, dirijată de Paul Mann, va interpreta, integral, muzica baletului „Spărgătorul de nuci", de Ceaikovski. Dirijorul Corului este Cornel Groza.

Biletele la concert se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii, la preţul de 20 de lei (bilet întreg), respectiv de 10 lei (bilet redus - elevi, studenţi şi pensionari).

Dirijorul Paul Mann colaborează frecvent cu orchestre din Europa, Orientul Îndepărtat, Statele Unite şi Australia. Până în 2008 a fost Dirijor Principal la Orchestra Simfonică din Odense (Danemarca), unde activitatea sa a primit atât aprecierile muzicienilor, cât şi ale melomanilor. De asemenea, ca o extensie a activităţii sale de concert, artistul a realizat înregistrări de muzică daneză şi americană şi a imprimat câteva compoziţii aparţinând lui Jon Lord, regretatul membru al trupei Deep Purple.

Printre proiectele speciale în care a fost implicat se numără Centenarul Duke Ellington la Barbican Centre şi concertul cu Wynton Marsalis, în compania ansamblului Lincoln Center Jazz Orchestra. Unul dintre cele mai remarcabile şi recunoscute succese a constat în colaborarea dintre London Symphony Orchestra şi formaţia rock Deep Purple, concretizată prin două concerte la Royal Albert Hall.

De altfel, prezenţa dirijorului Paul Mann are o semnificaţie aparte pentru Filarmonica „Transilvania", de care se leagă o frumoasă colaborare, care a avut ca rezultat un amplu turneu european de concerte cu aceeaşi renumită formaţie şi Orchestra din Cluj. Apoi, începând din anul 2002, Paul Mann a dirijat ansamblul în cadrul stagiunii de concerte, revenind la pupitrul său în mod constant. În prezent Paul Mann locuieşte la Cluj, cu logodnica sa, membră a Orchestrei Filarmonicii.

Comenteaza