Concert simfonic în memoria reginei Ana, la Cluj. O parte din încasări vor fi donate pentru "Cuminţenia Pământului"

Concert simfonic în memoria reginei Ana, la Cluj. O parte din încasări vor fi donate pentru
Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, îi invită pe clujeni vineri, 9 septembrie, începând cu ora 19:00, în Sala Mare a Colegiului Academic din Cluj-Napoca, la un concert dedicat memoriei Majestății Sale Regina Ana a României.

În ultima dintre cele 40 de zile de doliu, dată la care creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Părinți Ioachim și Ana, clujenii sunt invitaţi să îşi aducă aminte de cea care a fost Regina Ana. Ea a fost pasionată de artele plastice, fiind autoarea unor remarcabile picturi, ce vor putea fi admirate în facsimil, în cadrul unei expoziţii realizate la locul de desfășurare a evenimentului.

Tinerii muzicieni din Corul Regal au decis ca 25% din încasările acestui eveniment să fie donate campaniei naționale de strângere de fonduri pentru "Cumințenia pământului", de Constantin Brâncuși.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a decedat pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, a anunţat Casa Regală a României. Regele Mihai I şi Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Ziua de 13 august în care a fost înmormântată Regina Ana a fost declarată de către guvern zi de doliu naţional pe teritoriul României. De asemenea, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a decretat 13 august drept zi de doliu naţional, "în semn de profundă durere".

Biletele pentru concertul comemorativ din Cluj-Napoca sunt disponibile online pe biletmaster.ro, precum și în Agenția Teatrului Național şi costă 15, respectiv 25 de lei.

Etichete
Comenteaza