Spectacolul de teatru clujean în care joacă fostul deputat Monica Iacob Ridzi, premiat la Bucureşti

Spectacolul de teatru clujean în care joacă fostul deputat Monica Iacob Ridzi, premiat la Bucureşti
Spectacolul "Slefie", în care joacă şi fostul deputat Monica Iacob Ridzi - închisă în secția exterioară a Penitenciarului Gherla, unde ispășește o pedeapsă de 5 ani pentru abuz în serviciu - a obţinut Premiul pentru Regie în cadrul festivalului Multiart Bucureşti.

Spectacolul este regizat de Andreea Iacob, care semnează şi scenariul, şi are o distribuţie formată din persoane private de libertate. Producţia este realizată de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Secţia exterioară Cluj-Napoca, teatrul clujean fiind primul din ţară care produce şi prezintă în repertoriul său un spectacol în care joacă persoane private de libertate.

Scenariul piesei "Selfie" este unul original, "creat pe baza unor poveşti reale din viaţa femeilor din distribuţie, care participă la acest spectacol nu doar jucând, ci şi împărtăşind cu spectatorii fragmente, imagini şi stări din istoria familiilor lor". A avut premiera în octombrie 2016 la Naţionalul clujean.

Festivalul Multiart pentru deţinuţi este organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, s-a desfăşurat la Teatrul Nottara din Bucureşti în perioada 23-24 noiembrie 2016, iar juriul a fost format din Mircea M. Ionescu, Andreea Bârsan, Pompilius Onofrei, Ioana Mihaela Morar și Andreea Neagoe.

 

Comenteaza