Cinci nominalizări pentru Cluj la Premiile AFCN 2016

Cinci nominalizări pentru Cluj la Premiile AFCN 2016
Cinci nominalizări pentru Cluj la Premiile Administrației Fondului Cultural Național 2016, premii acordate organizațiilor neguvernamentale în semn de recunoaștere a contribuției la transformarea societății românești.

Aşadar, nominalizaţii clujeni sunt:

Premiul pentru manager cultural: Kinga Kelemen - Pentru activitatea de management în domeniul
artelor spectacolului și implicarea în proiectul GroundFloor Group.

Premiul pentru activare culturală în (relație cu) spațiul public - Asociația URBANNECT - Sufrageria Urbană

Premiul pentru comunicare și mediere culturală - Asociația Reactor de creație și experiment Cluj (Teen Spirit #2) şi Asociația pentru Performanță și Cultură Cluj (Cele mai frumoase cărţi)

Premiu pentru incluziune socială și dialog intercultural - Create.Act.Enjoy Cluj-Napoca (Terapie prin artă)

Premiul pentru rezistență în cultură - Transylvania Trust Cluj-Napoca Proiectele de protejare și restaurarea
patrimoniului construit din Transilvania

Lista completă a nominalizărilor AICI.

Au fost invitați să facă parte din juriul de nominalizare și selecție reprezentanți ai premianților din 2015: Andreea Borțun (Asociația TET, Alexandria), Miki Braniște (Asociația Colectiv A, Cluj), Cosmina Goagea (Asociația Zeppelin, București), Raluca Iacob (Asociația M3, București), Sorina Jecza (Fundația Triade, Timișoara), Mihaela Michailov (Asociația Replika, București), Miruna Tîrcă (Asociația Komunitas, București), Rarița Zbranca (Asociația AltArt, Cluj).

„Dorim ca această Gală să devină un eveniment de referință în calendarul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale. Parteneriatul cu Institutul Francez s-a conturat încă de anul trecut, când am primit invitația de a organiza această ediție în spațiile Institutului. Astfel această inițiativă este nu doar o platformă de cunoaștere și recunoaștere a actorilor culturali independenți, ci și un posibil preambul la «Sezonul Cultural Român», ce se va organiza în Franța în 2019, făcând astfel mai vizibile resursele creative ale partenerilor culturali viabili din România. Ne bucurăm să recunoaștem din nou între nominalizări un număr mare de proiecte care au obținut finanțare de laAFCN în 2016", a declarat Irina Cios, directorul AFCN.

Gala de decernare a premiilor va avea loc luni 16 ianuarie 2017, începând cu ora 19:00, la Institutul Francez București.

Comenteaza