"Nunta lui Figaro", la Opera Maghiară

Capodopera compozitorului austriac este pusă în scenă în regia lui Péter Novák, dirijorul orchestrei fiind Zsolt Jankó.

În ,,Nunta lui Figaro" de Mozart, publicul îl va putea vedea pe renumitul bas-bariton Zoltán Nagy în rolul contelui Almaviva, Susanne va fi interpretată de solista Operei Maghiare, Lívia Chiuariu (debut), iar talentata cântăreață, Viktoria Cormoș apare în rolul lui Cherubino. 

Publicul va putea urmăria aşadar o producţie nouă, nonconformistă, care în vremea lui Mozart a fost interzisă de către cenzură, dar care astăzi este accesibilă tuturor într-o viziune actualizată, contemporană.

,,Fără doar şi poate că povestea nunţii lui Figaro este una distractivă, hazoasă, urmărind legile construcţiei unei comedii clasice ca la carte, dar de fapt situaţiile şi caracterele comice par că merg până la grotesc, şi privite prin ochii contemporanilor ne apar exagerate până la absurd.

Însă toate piesele acestui puzzle provin fără excepţie din arsenalul de critici la adresa societăţii pe care autorul le foloseşte şi articulează cu o conştientă meticulozitate. Fără îndoială că o asemenea critică nu-şi pierde niciodată valabilitatea şi este binevenită în orice timp şi spaţiu al istoriei culturii",a declarat regizorul Péter Novák.

Spectacolul este subtitrat în limba română şi va avea loc în data de 13 aprilie, la ora 18:30. 

 

Etichete
Comenteaza