Cele mai frumoase momente de la Zilele Clujului 2017 FOTO/VIDEO

Cele mai frumoase momente de la Zilele Clujului 2017 FOTO/VIDEO
Ediţia din 2017 a Zilelor Clujului ("Orașul se conectează") a avut loc între 25 şi 28 mai şi a însemnat 300 de evenimente desfăşurate în 30 de locaţii din oraş.

Reprezentaţia în aer liber "Insula" după Gellu Naum, multipremiatul spectacol-concert al Adei Milea şi realizat împreună cu trupa Naționalului clujean, a inaugurat Zilele Clujului în prezenţa şi aplauzele a mii de spectatori. În Piaţa Unirii. 

Vineri seara, clujenii au petrecut în zona zero a oraşului alături de compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art, Children of Music in a Young Famous Orchestra Experience, Direcția 5, Ilinca Băcilă & Alex Florea, Alternosfera, Zdob și Zdub. Un inedit spectacol de proiecție video mapping a încheiat seara. 

Culoare şi confetti, sâmbătă după masă, la Parada Zilelor Clujului, pentru ca seara să fie dedicată muzicii clasice.Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară din Cluj​ au urcate pe aceeaşi scenă şi li s-a alăturat ​Filarmonica de Stat Transilvania şi Baletul Operei Naționale Cluj-Napoca. Un impresionant foc de artificii a tras cortina peste a treia zi de festival. 

Duminică a fost ziua dedicată tradițiilor și folclorului. Cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară: Mariana Sfechiș, Maria Golban Șomlea, Marius Ciprian Pop, Vasile Coca, Năstăcuță Iuga, Daniela Condurache, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş, Aurel Tămaş, dar și îndrăgite ansambluri folclorice - au dat drumul la joc în centrul oraşului. 

Piaţa Muzeului a găzdut timp de trei zile diferite concerte și momente muzicale. Au cântat în faţa clujenilor Radu Fărcane și Andrei Crisztea, Matcka Accoustic Set, Aminda & Roje - un nou proiect muzical și David, Adela& Origen Todoran - accoustic show, DJ Zo, Made from Scratch, Danaga, Blanilla & The Flying Quartet, Musai Soundworks, Florin Stefan, DJ Carkeys & Harp Swan, Say What Trio.

Concerte live au avut loc şi pe strada Mihail Kogălniceanu, însă aici s-a desfăşurat şi Festivalul Culinar Internațional. Strada Potaissa - Zidul Cetății a fost casa taberei medievale, iar în zona La Terenuri au avut loc Zilele Mănăşturului, cu activităţi dedicate copiilor, tinerilor, dezbateri de cartier, concerte live, teatru şi multe altele. Nu în ultimul rând, Parcul Central Simion Bărnuțiu s-a tansformat în cel mai mare spaţiu de joacă din oraş pentru cei mici. 

Noutățile din acest an:

Un loc interesant în cadrul Zilelor Clujului a fost Parcul Cetățuie, unde mult îndrăgiții Beard Brothers au avut locul lor - Community Corner. Pe parcursul zilei au avut diferite activități sportive, face painting, jocurile copilăriei, diferite ateliere, luptă în costume sumo, biblioteca vie, baloane cu făină, baloane cu apă, Pac Man, cursă pe picioare de lemn, zonă de relaxare, iar seara, concerte și voie bună.

Strada Andrei Șaguna a devenit pietonală pe parcursul evenimentului şi a fost scena street art. 

Platoul Cetățuii a fost ocupat de echipa Reactor de Creație și Experiment, care a prezentat piesa de teatru "Proteine fluorescente", iar mai apoi clujenii au putut viziona proiecția filmului "Usturoi" în prezența actorilor și producătorilor.

O masă de 100 de metri a fost întinsă, sâmbătă seara, pe strada Iuliu Maniu în cadrul Midnight Snack. Nu în ultimul rând, cel mai nou spaţiu cultural al Clujului, unde există şi cel mai mare graffiti mural din oraş - H33 - Social Innovation Hub - a fost deschis clujenilor de toate vârstele, cu ateliere, filme şi voie bună.

Comenteaza