Păpușile Puck vin la Muzeul de Artă

Păpușile Puck vin la Muzeul de Artă
Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) în parteneriat cu Teatrul de Păpuși Puck organizează în perioada 16 iunie – 2 iulie, ediția a XI-a a expoziţiei Muzeul Păpușilor.

Deschiderea expoziției va avea loc vineri, 16 iunie, de la ora 12:00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. În cadrul expoziției vor fi expuse păpuși și decoruri din premierele stagiunii 2016/2017 "Micul prinț", "Fata babei și fata moșneagului", "Pinocchio" și "La porunca știucii".

De asemenea, vor putea fi admirate păpuși și decoruri din spectacole precum "Rățușca cea urâtă", "Hansel și Gretel" sau "Bubocska". Expoziția va fi deschisă până duminică, 2 iulie, programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, între orele 10:00 şi 17:00 (luni și marți muzeul este închis).

Regele Matia Corvin și Scufița Roșie, eroii acestui weekend la Teatrul Puck

"Croitoraşul cel isteț" pleacă în turneu la București, iar regele Matia Corvin și Scufița Roșie sunt eroii acestui weekend în sala Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca. Astfel s-ar putea rezuma programul la sfârșit de săptămână.

Artiștii instituției clujene vor deschide sâmbătă, 17 iunie, scena de teatru a Festivalul Familiei Zurlandia la Domeniul Știrbey, cu spectacolul „Croitorașul cel isteț", în regia Emiliei Nechita. Festivalul de la București va avea loc pe o suprafață de 80.000 mp, între 17 și 18 iunie, reunind zeci de spectacole, sute de personaje și o mulțime de provocări, ateliere și activități.

În tot acest timp, pe scena Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca, regele Matia Corvin va fi din eroul principal al spectacolului „Ha én lennek Mátyás Király"/„Dacă aș fi Matia Corvin" (în Urmánczi Jenő) care se va juca sâmbătă, 17 iunie, de la ora 11:00.

Spectacolul se va juca în limba maghiară și va aduce în prim-plan câteva episoade incredibile din viața lui Corvin: asediul cetății Szabacs de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului. În distribuţie sunt Lanstyák Ildikó, László Réka, Domokos Szabolcs, Okos Attila Ákos.  Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

"Scufița roșie", îndrăgita poveste a Fraților Grimm, va fi spusă din nou de către actorii secției române a Teatrului „Puck", duminică, 18 iunie, de la ora 11:00. Dinamic și plin de gingășie, spectacolul regizat de Bogdan Ulmu creează prin jocul actorilor și al păpușilor, un univers al emoției, menit să-și captiveze spectatorii prin simplitatea și voioșia sa.

Scenariul este semnat de Cornel Udrea, scenografia, de Epaminonda Tiotiu, iar muzica, de Geo Şfaiţer. În distribuție sunt Frunzina Anghel, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie și Adina Ungur. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Comenteaza