Spectacol al Teatrului Maghiar din Cluj, invitat la trei festivaluri

Spectacol al Teatrului Maghiar din Cluj, invitat la trei festivaluri
Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj "Homemade", pus în scenă de Márta Vargyas, se va juca în această toamnă în cadrul a trei festivaluri din țară.

Vineri, 22 septembrie, ora 16:00, acesta va fi prezentat în cadrul Festivalului de Teatru Contemporan dráMA de la Odorheiu Secuiesc. Reprezentația va avea loc în Sala Studio a Teatrului Tomcsa Sándor și va fi precedată de o întâlnire cu Réka Biró și Katalin Deák, cele care au semnat dramaturgia spectacolului.

Scopul festivalului este prilejuirea de întâlniri între dramaturgia contemporană maghiară și cea română și crearea unui dialog între reprezentanții celor două, dar şi promovarea teatrului de calitate și a dramaturgiei contemporane.

În octombrie, spectacolul se va juca și cadrul Festivalului Internațional Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara din București. Spectacolul va intra în competiție, la secțiunea Criza pubertății, criza adolescenței, fiind prezentat publicului bucureștean în 9 octombrie, ora 21:15.

Tot în această toamnă, "Homemade" a fost invitat la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale din Gheorgheni, unde se va juca în 13 octombrie. Acesta s-a născut în urma unei cercetări sociologice despre situația familiilor din România.

„Scopul nostru a fost descoperirea unor probleme existente în familii, relațiile interfamiliale și punerea lor în contextul artei contemporane. Sperăm că acest eveniment contribuie la conștientizarea unor probleme ale comunității, la inițierea unui dialog și la căutarea posibilelor soluții", precizează echipa spectacolului (actori, dramaturgi, studenți la actorie și teatrologie).

Comenteaza