Transilvania Jazz Festival. Trio norvegian pe scena Operei Maghiare

Transilvania Jazz Festival. Trio norvegian pe scena Operei Maghiare
Un concert inedit de jazz va fi susţinut, luni, de un trio de interpreţi norvegieni, pe scena Operei Maghiare din Cluj-Napoca, în deschiderea Transilvania Jazz Festival.

Potrivit unuia dintre producătorii evenimentului cultural, Bogdan Roşca, artiştii vor interpreta la saxofon arii din opere de Massenet, Gluck şi Bizet, conferind ariilor de muzică clasică noi sonorităţi.

"Norvegianul Hakon Kornstad va concerta la Opera Maghiară şi va performa dublu-tenor, îmbinând incredibil de frumos jazzul saxofonului său cu vocea sa de tenor, combinând arii din opere cu spiritul liber al jazzului. Este un concert inedit şi neobişnuit, în care Kornstad va aduce şi un acordeonist celebru, pe Frode Haltli, şi un bass-ist, Mats Eilertsen, un alt nume cunoscut al jazzului european. Trio-ul va conferi sonorităţi noi şi foarte actuale unor bucăţi de operă clasică", a explicat Bogdan Roşca, luni, într-o conferinţă de presă dedicată prezentării evenimentului.

Acesta a mai precizat că, Hakon Kornstad cântă în italiană, franceză şi germană.

Alte prezenţe în cadrul Transilvania Jazz Festival sunt Mike Parker's Trio Theory, din SUA, şi britanicul Paul Taylor, pianist şi instrumentist specializat în improvizaţii la claviatură, care va susţine un solo-piano. De asemenea, în ultima seară a festivalului, marţi, publicul îi va putea vedea pe doi muzicieni din Israel, Noam David şi Shai Bachar. Primul este baterist şi compozitor, iar cel de-al doilea, pianist şi compozitor de formaţie clasică.

Transilvania Jazz Festival, care a ajuns în acest an la ce-a de-a 11-a ediţie, se va desfăşura până în 7 noiembrie, la Opera Maghiară Cluj-Napoca şi la Sala Radio Cluj. 

Comenteaza