Expoziţii "de iarnă" la Fabrica de Pensule

Expoziţii
Fabrica de Pensule începe anul 2018 cu patru expoziţii sub titulatura "Winter 2018 Exhibitions".

Galeria Plan B: Norbert Costin | Glacier (Equilibrium Line Altitude)
18 decembrie - 17 februarie

Documentând și împrumutând procese naturale, observând cum dinamica reliefului e influențată artificial, prin rezolvarea problemelor acumulării zăpezii în mediul urban de către autorități, Norbert Costin propune mai degrabă o gastronomie moleculară în locul tradiționalei bucătării.

Lateral ArtSpace: Ciprian Mureșan | Lupta dintre abstracționismul academic și formalismul globalizat
18 decembrie - 3 februarie

Ne aflăm într-o atmosferă de confuzie totală pe scena de arta locală unde e posibil orice și oricînd, unde coabitează lejer postmodernismul și post-lucrări de artă modernă, unde abstracționismul devine kitsch (săracul Greenberg), împreună cu design-ul de mobilă (nordic și nostalgicul design comunist), totul, probabil ca reacție de revoltă la apariția unei școli figurative de succes, în care, dacă apare un personaj într-un tablou, eventual se uită curios la o gaură misterioasă. Orice linie, orice pată de culoare contează, dar, paradoxal, intenția lipsește de cele mai multe ori.

Pilot: From Within | Flaviu Rogojan
18 decembrie - 3 februarie

Expoziţia explorează lumea în care trăim printr-o perspectivă ‘noclip'. În unele jocuri video, ‘noclip mode' este o comandă folosită de jucători prin care aceştia oferă caracterului din joc abilitatea de a merge în orice direcţie sau de trece prin obiecte solide precum pereti şi alţi jucători.

RAFT spațiu de artă: H A v1 2: Denisa Niţă/Sufragerie
18 decembrie - 31 ianuarie

Dacă te plimbi prin cartiere, o dată la câteva străzi vezi un fotoliu, o canapea, o saltea sau un scaun. Orașul se transformă într-o sufragerie imensă, dubioasă și zgomotoasă.

 

Comenteaza