100.000 de lei pentru reabilitarea Castelului Banffy de la Bonţida

100.000 de lei pentru reabilitarea Castelului Banffy de la Bonţida

O donație de 100.000 de lei merge către lucrările la restaurarea și reabilitarea monumentului istoric Castelul Banffy de la Bonţida.

Donaţia este oferită de către un sponsor al Electric Castle, chiar dacă anul acesta festivalul clujean de muzică a fost anulat din pricina pandemiei de coronavirus. Anul trecut, la Fundația Transylvania Trust (FTT), care coordonează proiectul reabilitării Castelului Banffy, au mai ajuns  94.500 de lei.

„Noua donație ne permite să continuăm lucrări interioare pe care le-am fi amânat cel puțin un an, întrucât fondurile de care dispunem acum sunt direcționate doar spre consolidare, respectiv refacerea structurii de rezistență”, spune Csilla Hegedus, președinte FTT

Banii vor fi folosiți la construirea, în clădirea principală a castelului, a unor scări interioare și a unei rampe de acces care vor face legătura între două segmente actualmente separate ale etajului. 

Toți cei care doresc să susțină lucrările la Castelul Banffy se pot alătura campaniei de donații directe, aflată în derulare, până în 31 iulie, pe Entertix.

Comenteaza