5.000 de vizitatori la „BookShow” în primele două zile ale târgului de carte

5.000 de vizitatori la „BookShow” în primele două zile ale târgului de carte
Peste 5.000 de clujeni au luat parte, joi şi vineri, la prima ediţie a târgului de carte şi lectură pentru suflet BookShow, care se desfăşoară la Hotelul Continental.

Evenimentul se desfăşoară şi în cursul zilei asătzi dar şi duminică, iar clujenii pot achiziţiona de aici cărţi începând de la preţul de trei lei.

„Este prima ediţie a târgului şi toată lumea este încântată. Avem 20 de expozanţi, dintre care 12 edituri, dar sunt şi expozanţi cu CD-uri. În prima zi am avut 3.000 de participanţi, iar vineri am avut, până la ora 13.00, 2.000 de vizitatori", a declarat Geta Ungurean, organizatoare a evenimentului, unde clujenii pot vizita şi o expoziţie de pictură sau pot lua parte la un atelier de fotografie. „Fiecare persoană care îşi cumpără o carte sau un CD, primeşte pe loc o fotografie de la târg. Preţurile pentru cărţi încep de la trei lei, iar editurile au reduceri de până la 40% din preţ. Împreună cu Asociaţia Femeilor de Afaceri am organizat un „Bookcorner" unde colectăm cărţi pentru spitalele clujene, care să le fie puse la dispoziţie pacienţilor", a adăugat Ungurean. În cadrul evenimentului, a fost organizată, joi, o seară de poezie la Klausenburg Caffe, iar vineri a avut loc o serată de tango la restaurantul Bricks, dar şi prezentarea cărţii „Sănătatea are gust" a medicului nutriţionist Mihaela Bilic.

Totodată, acolo clujeanca Hanna Bota şi-a prezentat cartea „Ultimul canibal". De asemenea, au mai avut loc prezentările cărţilor „Descoperă-ţi diamantul interior" a Steluţei Todea, „Abecedarul nutriţiei" o carte în care sunt co-autori medicii Cristina Niţu şi Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi „de la opincă la ştiinţă" a speologului Iosif Viehmann.„În cadrul evenimentului de la Bricks am hotărât să îi oferim titlul de preşedintele de onoare al târgului BookShow speologului Iosif Viehmann şi cel de vicepreşedinte de onoare al târgului medicului nutriţionist Mihaela Bilic", a precizat Ungurean. Totodată, clujenii vor putea lua parte, astăzi, de la ora zece, la un curs de bune maniere la lectură ţinut de Anca Şerban, care se ocupă de proiectul Manier Art, cu rolul de a promova bunele maniere. Clujenii vor afla, astfel, cum pot îngriji o carte fie că este a lor sau că este împrumutată.

 

Comenteaza