Actorii de la Teatrul Maghiar pun în scenă "Leonce şi Lena" în Praga, primesc aplauze în picioare

Actorii de la Teatrul Maghiar pun în scenă
Actorii de la Teatrul Maghiar au pus în scenă piesa "Leonce şi Lena" în Praga şi au fost răsplătiţi cu aplauze în picioare.

În 2013 se împlinesc 200 de ani de la naşterea cunoscutului dramaturg Georg Büchner. Teatrul Maghiar de Stat Cluj marchează evenimentul prin turnee cu spectacolul "Leonce şi Lena", regizat de Tompa Gabor.


Primul tuneu pe care Teatrul Maghiar de Stat Cluj l-a întreprins în acest an a fost la Praga, în cadrul schimbului cultural cu Teatrul Naţional din capitala Cehiei, în 23 şi 24 martie în istorica sală a Teatrului Estates.

La finalul celor două reprezentaţii spectatorii prezenţi în număr foarte mare au aplaudat în picioare minute în şir, relatează angajaţii Teatrului Maghiar. La eveniment au fost prezenţi directorul artistic şi regizorul principal a Teatrului Naţional din Praga, Michal Dočekal, directorul Institutului Maghiar din Praga şi reprezentanţi ai Consulatului României şi ai Institutului Cultural Român din Praga.

Următoarea etapă a colaborării dintre cele două teatre va fi tuneul Teatrului Naţional din Praga la Cluj, programat în 13 şi 14 aprilie în Sala Mare a Teatrului Maghiar, unde se va juca spectacolul "Aşteptându-l pe Godot" de Samuel Beckett, în regia lui Michal Dočekal.

Spectacolul din 13 aprilie se va juca chiar în ziua în care se împlinesc 107 de la naşterea lui Samuel Beckett.

Spectacolul "Leonce şi Lena" a avut premiera în anul 2009 şi, încă de la început, a fost invitat la numeroase festivaluri din ţară şi străinătate, dintre care cele din Sarajevo, Bogota, Budapesta, Pécs şi Bucureşti.

 

 

Comenteaza