Actorul român premiat cu Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România, înseamnă foarte mult”

Actorul român premiat cu Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România, înseamnă foarte mult”
| Foto: https://www.facebook.com/berlinale

Actorul de origine română Sebastian Stan a câştigat trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol principal, pentru prestația sa din producţia „A Different Man” (SUA), în regia lui Aaron Schimberg.

Sebastian Stan, care a câştigat Ursul de Argint pentru interpretare, rol principal, în filmul „A Different Man”, a declarat că acest premiu este foarte important pentru el, "un băieţel din România".

"Acesta este primul meu festival de film european", a declarat Stan. "Pentru un băieţel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, aşa că vă mulţumesc - (For a little boy from Romania, that's very meaningful to me) ", a declarat actorul la ridicarea premiului primit la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (Berlinala 2024).

Personajul interpretat de Sebastian Stan în filmul „A Different Man” este un actor din New York care trece printr-o procedură medicală drastică de schimbare a fizionomiei.

Actorul a afirmat că acest film a fost filmat în timpul pandemiei de Covid-19, pe parcursul a 22 de zile, a transmis filmnow.ro

Sebastian Stan s-a născut în 13 august 1982, la Constanța şi s-a stabilit în SUA. Actorul era cunoscut de publicul larg până la premiul de la Berlinala 2024 în special pentru rolul său, ca Soldatul Iernii, în Universul Cinematic Marvel. 

Comenteaza