Ansamblul de flaute "Il Gardellino", în concert la Academia de Muzică

Ansamblul de flaute
Academia de Muzică „Gheorghe Dima” va găzdui sâmbătă, 12 decembrie 2015, începând cu ora 19:00, concertul cameral susţinut de ansamblul de flaute Il Gardellino, dirijor Tudor Feraru.

Programul va cuprinde lucrări de P. R. Buttail, J. S. Bach / Tudor Feraru, Şerban Marcu, Alexandru Murariu.

Ansamblul de flaute Il Gardellino a fost înfiinţat în anul 2009 la iniţiativa Lilianei Cadar, cu ocazia aniversării a 70 ani de viaţă şi 50 ani de carieră ai maestrului Gavril Costea, nume de referinţă în şcoala flautistică românească

Membrii Ansamblului sunt studenţi ai clasei de flaut a Academiei, din ciclurile licenţă şi masterat, în colaborare cu studenţi ai claselor de fagot şi percuţie.

Primul concert susţinut de ansamblul de flaute, sub bagheta dirijorului Tudor Feraru, a avut loc în Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi a fost dedicat maestrului. Au urmat concerte la Sala Radio Cluj şi Sala Thalia din Sibiu.

Repertoriul pe care îl abordează este variat, cuprinzând atât lucrări ale compozitorilor consacraţi, cât şi ale unor tineri talentaţi, piese din literatura românească şi cea universală, de la colinde până la cele două Rapsodii ale lui George Enescu.

Comenteaza