Artiştii transformă bătrânele tramvaie ale Clujului în galerii pe roţi FOTO

Artiştii transformă bătrânele tramvaie ale Clujului în galerii pe roţi FOTO
Bătrânele tramvaie ale Clujului se transformă încet, încet în galerii pe roţi. Iniţiativa este un "short-cut la cultură" spun artiştii.

Primul tramvai "redesant" a fost pus în circulaţie în Cluj-Napoca, în 2015, în cadrul programului Capitală Europeană a Tineretului. Săptămâna aceasta a fost rândul tramvaiului lui Moş Crăciun, iar de joi, 8 decembrie 2016, pe străzile oraşului va circula tramvaiul pictat de catre artista Ocu, iniţiativă câştigătoare la Com'on Cluj 2016.

Tinerii artiști propun un proiect masiv de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă. Iteresați de bunăstarea întregului oraș, artiștii transformă tramvaiele într-o galerie pe roți. Inițiativa face creația artistică contemporană accesibilă pentru un public foarte larg datorită traseului parcurs de tramvaie zilnic. "Prin această inițiativă punem la dispoziția populației clujene opere de artă accesibile tuturor claselor sociale; arta este o necesitate nu un lux", explică artista.

Amintim că tramvaiul lui Moş Crăciun va circula zilnic, între orele 17:00 - 20:00, până în 24 decembrie 2016, pe linia 101, pe traseul Piaţa Gării - str. Bucium. Copiii se întâlnesc cu Moş Crăciun în tramvai şi îi vor putea scrie acestuia ce cadouri îşi doresc să le fie aduse şi pe care să le găsească sub brad. Iar scrisorile le pot pune în cutia poştală special amenajată în tramvai.

Etichete
Comenteaza