Artistul clujean Ernő Bartha a ajuns în Turcia și se pregătește pentru operație

Artistul clujean Ernő Bartha a ajuns în Turcia și se pregătește pentru operație
| Foto: Facebook/ Ernő Bartha

Celebrul artist clujean Ernő Bartha a anunțat că a ajuns la Istanbul, unde va fi operat vineri.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Am sosit la Istanbul, unde, în Clinica Acibadem au început pregătirile înaintea operației: analize, întâlnire cu medicii și tomografie computerizată, cu un aparat sofisticat, care în situația mea medicală este foarte importantă.
Joi mă internează în clinică, iar vineri va fi operația, performance-ul, care de data asta nu eu voi regiza.
Vă mulțumesc mult pentru încurajări, gânduri bune, energii pozitive și pentru tot ce ați făcut pentru mine!", a transmis Ernő Bartha.

Artistul a fost diagnosticat cu o boală gravă în formă agresivă, apelând la ajutorul oamenilor pentru o șansă la viață, din cauza costului mare al intervenției, considerată drept una de urgență. Inițial a fost programat în 27 noiembrie. Bartha a menționat că nu dispune de suma de bani necesară deoarece toate veniturile sale le-a investit în dezvoltarea Arkhai și în realizarea obiectelor de artă pe care le creează. La o săptămână de la apelul public al acestuia, a fost strânsă suma solicitată.

Ernö Bartha este creatorul Arkhai, din satul clujean Vlaha, unul dintre locurile inedite de desfășurare a Festivalului Internațional de Film Transilvania. El creează sculpturi din fân ecologic montat pe schelete metalice, simbolizând o tradiţie arhaică, de reconectare cu natura.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza