Bogdan Zsolt: Nu mă aşteptam să câştig, în teatru îţi faci treaba, nu prea ştii ce se întâmplă în altă parte

Bogdan Zsolt: Nu mă aşteptam să câştig, în teatru îţi faci treaba, nu prea ştii ce se întâmplă în altă parte
Actorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Bogdan Zsolt, a mărturisit că nu se aştepta să câştige trofeul UNITER, pentru cel mai bun actor în rol principal, asta şi pentru că nu cunoştea foarte bine celelalte spectacole, sau performanţe actoriceşti nominalizate.

„În teatru omul îşi face treaba, nu prea ai deschidere cu se întâmplă în altă parte. Nu aveam idee despre asta. Ştiu că spectacolul nostru este bun, îmi pare rău pentru actriţe că nu fost nominalizate. Nu mă aşteptam să iau premiul", a precizat pentru ZIUA de CLUJ Bogdan Zsolt.

Actorul Bogdan Zsolt a primit ieri, în cadrul Galei premiilor teatrale UNITER 2011, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Bergman din spectacolul „Strigăte şi şoapte", regizat de Andrei Şerban, după filmul cu acelaşi titlu al lui Ingmar Bergman.

Artistul i-a mulţumit la decernarea premiului şi actorului Victor Rebengiuc, care la ediţia UNITER 2009 a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol principal dar a precizat că acesta i se cuvenea lui Bogdan Zsolt - nominalizat atunci pentru rolul Verşinin, din „Trei surori". Rebengiuc l-a numit atunci pe actorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, „un actor excelent".

„Momentul de acum doi ani mi-a mers direct la suflet. Domnul Rebengiuc a fost foarte cald când m-a nominalizat şi a zis ce a zis când a câştigat premiul. Am ţinut să îi mulţumesc pentru asta", a adăugat Bogdan Zsolt

Bogdan Zsolt, dar şi ceilalţi actori din distribuţie, pot fi văzuţi luna aceasta în spectacolul "Strigăte şi şoapte", joi şi marţea viitoare. Reprezentaţiile sunt subtitrate în limba română.

 

Comenteaza