British Documentary la Cinema Dacia: Nick Cave şi spioni ruşi

British Documentary la Cinema Dacia: Nick Cave şi spioni ruşi
Trei documentare vor fi prezentate publicului, în luna martie, în cadrul celei de-a șaptea ediții a proiectului "British Documentary". Proiecţiile au loc la Cinema Dacia.

Documentarele prezentate în această ediție sunt din colecția celor nominalizate sau premiate la prestigiosul festival de film documentar din Marea Britanie, Grierson „British Documentary Awards", care premiază cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit și din alte țări. Proiecțiile prezintă teme foarte diverse, multe dintre acestea cu mesaje sociale tulburătoare.

„20.000 zile pe Pământ" îl aduce în prim-plan pe muzicianul și starul internațional, Nick Cave, și povestea creației sale. Călătoria prin lumea filmelor documentare continuă alături de George Blake „Spionul de top al Moscovei" și de chirurgul britanic David Nott care a ales să lucreze alături de eroicii doctori sirieni rămași în țară după începerea războiului și care ne prezintă, în filmul „A & E în zona de război", intervenții chirurgicale salvatoare de vieţi, într-un spital forțat să funcționeze în subteran din cauza bombardamentelor zilnice.

13 martie, 19:00: "20.000 de zile pe pământ" / 20,000 Days on Earth (97 min.)

20 martie, 19:00: "George Blake - spionul de top al Moscovei" / George Blake - Masterspy of Moscow (88 min.)

27 martie, 19:00: "A & E în zona de război" / A&E in the War Zone (48 min.)

Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Comenteaza