Cât plăteşte Primăria Turda pentru semifinala Eurovision în salină

Cât plăteşte Primăria Turda pentru semifinala Eurovision în salină
Municipiul Turda alocă suma de 30.000 de euro, bani de la bugetul local, pentru semifinala concursului naţional Eurovision din Salina Turda. Evenimentul va avea loc în 11 februarie, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri.

VEZI şedinţa extraordinară a Consiliului Local Turda, în care a fost aprobată finanţarea, mai jos, via turdanews.net.

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat că, în funcţie de amplasamentul scenei, se va stabili şi numărul de locuri pentru public. "O semifinală a Eurovision va avea loc în 11 februarie în Salina Turda, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri. În funcţie de amplasamentul scenei, se va stabili şi numărul de locuri pentru public, sunt detalii care vor fi cunoscute în perioada următoare", a spus Baciu.

Primarul Turzii, Cristian Matei, a declarat că ideea organizării unei semifinale a Eurovision din Salina Turda i-a venit din dorinţa de a face ceva inedit. "Primăria Turda va derula acest mare proiect în colaborare cu TVR. Numele oraşului nostru va beneficia, astfel, de o promovare fără precedent, iar Salina va deveni un reper în domeniul producţiei media şi broadcasting la nivelul Uniunii Europene şi nu numai", a spus Matei.

În acest an vor fi organizate în România, în perioada ianuarie - februarie, cinci semifinale ale concursului Eurovision în cinci oraşe, selecţia naţională urmând să aibă loc în 25 februarie, cel mai probabil în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Finala concursului Eurovision va avea loc la Lisabona, în 12 mai. Salina Turda are patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif, primele trei intrate în exploatare turistică.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932, fiind redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În perioada 2008-2010 a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în 2010 în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc, şi a ministrului Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

VEZI ŞI Clujeanca Ilinca Băcilă în juriu Eurovision 2018. A reprezentat România în 2017

Comenteaza